«Επίθεση» του προέδρου της ΓΣΕΕ σε ΠΑΜΕ και αστυνομία -Προς αναβολή το συνέδριο - iefimerida.gr

«Επίθεση» του προέδρου της ΓΣΕΕ σε ΠΑΜΕ και αστυνομία -Προς αναβολή το συνέδριο

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στο ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία εξαπέλυσε απόψε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το 37ο συνέδριο της συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Παναγόπουλος, προανήγγειλε ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, να πάρουμε δηλαδή κάθε μέτρο δημοκρατικό και νόμιμο με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ».

«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε. Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Εξω από το ξενοδοχείο έχουν συγκεντρωθεί ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ έχουν απευθύνει χαιρετισμούς συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, τονίζουν ότι θέλουν να γίνει το συνέδριο, αλλά ζητούν «να πάρουν μέρος σε αυτό οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και όχι οι “νόθοι”».

Μάλιστα, στην συγκέντρωση παρουσιάστηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ενώ διαβάστηκε εξώδικο της ΔΑΣ προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προκειμένου όπως αναφέρθηκε, «να ανακαλέσει τους “νόθους” αντιπρόσωπους, στους οποίους έχει διανείμει κάρτες και να ξεκινήσει κανονικά το συνέδριο».

Την Πέμπτη, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ντου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, διακόπτοντας τις εργασίες, ενώ την Παρασκευή επικράτησε νέα ένταση με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει το συνέδριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΓΣΕΕ Καλαμάτα Συνέδριο ΓΣΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ