Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας

Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη επαναστύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού, όπως είπε, η ελληνική λιμενική και ναυπηγική υποδομή θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα, ενώ πρόσθεσε ότι στον ΟΛΠ έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων.

Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση μεταξύ των λιμενικών αρχών (authority), της διαχείρισης των λιμένων και της παροχής λιμενικών υπηρεσιών, ενώ σε ότι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στα λιμάνια, είπε ότι είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν θα παραχωρήσουν τα κρατικά μονοπώλια την θέση τους στα ιδιωτικά.

«Πρέπει να επενδύσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, στην αρχή λιμένος, στην οργανωμένη λιμενική πολιτική που θα επιτρέψει να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν νέα ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με την έντονη συμμετοχή των ξένων επενδυτών, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική λιμενική βιομηχανία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Εξήγησε πως περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες δεν υπάρχουν, όπως «με την κρουαζιέρα, το 2004» και υπογράμμισε ότι «ειδικά με την κρουαζιέρα, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

Ο Πειραιάς γειτνιάζει με την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είπε ο κ. Βενιζέλος, περιοχές τις οποίες χαρακτήρισε ως «κοίτασμα ευκαιριών», όπου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να δημιουργηθεί μια άλλου τύπου ζωή στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στη ναυπηγική βιομηχανία, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα ναυπηγικής πολιτικής, έκανε λόγο για επαναφορά της ναυτιλίας στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι πρέπει να πειστεί η Κομισιόν να δώσει μια ευκαιρία στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, χωρίς καταναγκασμούς νομικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα συνδέεται και με την αμυντική πολιτική της χώρας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι χώροι υποδοχής και επαναπατρισμού των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς και το ότι πρέπει να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά και να επεκταθούν μέχρι τον Πειραιά τα μέσα σταθερής τροχιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ