Καλαμάτα: Χάος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ -Ανοιξαν οι πόρτες, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ [βίντεο] - iefimerida.gr

Καλαμάτα: Χάος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ -Ανοιξαν οι πόρτες, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ [βίντεο]

Ενταση στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα -Φωτογραφία: «Θάρρος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος επικράτησε για δεύτερη ημέρα στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Μετά από 10 (!) ώρες και ειδικότερα στις 19.30 άνοιξαν οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου, όμως έμπαινε όποιος ήθελε χωρίς κανέναν έλεγχο.

Σύμφωνα με το «Θάρρος» τα μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τότε το προεδρείο και ζήτησαν να γίνει έλεγχος σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε όσοι δεν ήταν σύνεδροι να αποχωρήσουν.

Τελικά, το συνέδριο δεν ξεκίνησε την Παρασκευή και είναι άγνωστο αν θα γίνει αύριο Σάββατο.

ΓΣΕΕ: Το ΠΑΜΕ δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού

«Εμείς θέλουμε και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να γίνει ένα δημοκρατικό συνέδριο στο οποίο θα τηρηθεί ο νόμος και όχι ο νόμος α λα καρτ που το ΠΑΜΕ επιθυμεί. Οι διαδικασίες του συνεδρίου πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό».

Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Καλαμάτα κατά τις διαδικασίες για την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ πως «με τραμπουκισμούς και αυταρχική συμπεριφορά προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του 37ου συνέδριο».

Επίσης, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «χρησιμοποιώντας φθηνή προπαγάνδα το ΠΑΜΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού για να αποτρέψει μία σημαντική δημοκρατική διαδικασία για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα», προσθέτοντας ότι «έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις για τις οποίες είναι υπόλογοι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

«Εμείς», συνεχίζεται στην ανακοίνωση, «δε θέλουμε να βάλουμε τους ανθρώπους να αυτοδικούν, διότι τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από τη λογική μας, τη θέση και τη στάση μας.»

Ενταση από το πρωί

Το κλίμα είχε φανεί από το πρωί της Παρασκευής καθώς επικρατούσε έντονη φόρτιση μετά το «ντου» του ΠΑΜΕ χθες, Πέμπτη στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Επί δέκα ώρες γίνονταν διαπραγματεύσεις στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ελιτ.

Σύμφωνα με το tharrosnews, στον χώρο του κέντρου και τις αίθουσες του ξενοδοχείου, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι 600 σύνεδροι και εκπρόσωποι ξένων συνδικάτων αλλά και εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος (από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος), τόνισε ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί Συνέδριο, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την παράταξη του ΠΑΜΕ. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «εργοδοτικό συνδικαλισμό», «νόθους συνέδρους» και για παράνομο τρόπο με τον οποίο εκδόθηκαν και μοιράστηκαν οι κάρτες των Συνέδρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ