ΝΔ: Χαρίτσης και Κατρούγκαλος να μην παίζουν με την ψήφο των Ελλήνων στη Μ. Βρετανία - iefimerida.gr

ΝΔ: Χαρίτσης και Κατρούγκαλος να μην παίζουν με την ψήφο των Ελλήνων στη Μ. Βρετανία

Brexit/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη δυνατότητα των Ελλήνων που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit «εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπως δικαιούνται εκ του νόμου».

Η ΝΔ ανέδειξε το θέμα ήδη από τον Φεβρουάριο και οι αρμόδιοι υπουργοί Κατρούγκαλος και Χαρίτσης είχαν διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα στους 70 χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στη Μ. Βρετανία να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Από την Πειραιώς καλούν την να δώσει οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία στη Μεγάλη Βρετανία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους, να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου απρόσκοπτα και να δώσει εύλογη παράταση τουλάχιστον για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

«Ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται οι κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος. Δεν μπορούν να παίζουν με τα εκλογικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, όσο κι αν βρίσκονται σε πανικό ενόψει της επερχόμενης ήττας του κόμματός τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ