Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πορεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον από μαθητές σχολείων της Αθήνας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας #fridaysforfuture.

Οι μικροί μαθητές με πανό και πλακάτ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και φωνάζοντας συνθήματα για την σωτηρία του πλανήτη ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Με κεντρικά συνθήματα «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» και «Σώστε τον πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι», οι μαθητές πραγματοποιούν πορεία στην οδό Ερμού και στους γύρω δρόμους, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για τα δεινά της κλιματικής αλλαγής.

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Climatestrike, με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες, επιθυμούν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή, με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ενδεικτικά, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στη λίμνη Βουλισμένη της Κρήτης και στο Πάρκο Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης οι μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το Climatestrike είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο τον κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες, με αίτημα την κινητοποίηση των αρμοδίων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ