H Bugatti σχεδιάζει ηλεκτροκίνητο supercar - iefimerida.gr

H Bugatti σχεδιάζει ηλεκτροκίνητο supercar

Ενα πιο οικονομικό μοντέλο από το Chiron (εικόνα) ετοιμάζει η Bugatti / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση εξετάζει να κάνει η εταιρεία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων Bugatti.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Στέφαν Βίνκελμαν, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, η εταιρεία επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προσθέσει στη γκάμα της ένα πιο οικονομικό μοντέλο από το Chiron, το οποίο θα επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Ο Βίνκελμαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος, το σασί και τις επιδόσεις του νέου αυτοκινήτου, αλλά τόνισε ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να αναλύει αυτήν την προοπτική.

Η ελίτ πελατεία της Bugatti

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, ο μέσος πελάτης της Bugatti έχει... 42 αυτοκίνητα στο σπίτι του, με δυο από αυτά, συχνά, να είναι Bugatti.

Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι πληθυσμοί των δισεκατομμυριούχων αυξάνονται κατά 17% και 18%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Έκθεση περί Πλούτου του Knight Frank, 2019.

Η Ασία θα φιλοξενήσει 1.003 δισεκατομμυριούχους μέχρι το 2023, αύξηση 27% από το 2018 και πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των 2.696 δισεκατομμυρίων στον κόσμο.

Από το 2009, οι πωλήσεις αυτοκινήτων που κοστίζουν περισσότερα από 180.000 δολάρια έχουν τετραπλασιαστεί, σύμφωνα με την IHS Markit.

Η Audi, η BMW, η Mercedes, η Jaguar και η Porsche ανακοίνωσαν όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν τώρα ή στο εγγύς μέλλον. Πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι γίνονται όλο και περισσότερο εχθρικές προς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Bugatti, προ ημερών, παρουσίασε το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο του κόσμου στην έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης. Πρόκειται για το La Voiture Noire, ένα coupe, το οποίο κοστίζει 16,7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ