Τζιχαντιστές με κραγιόν και μάσκαρα το σκάνε από το τελευταίο προπύργιο του ISIS [βίντεο]

Μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες επιχειρούν τζιχαντιστές να το σκάσουν από το τελευταίο προπύργιο του ISIS στην ανατολική Συρία.

Ένας μάλιστα εξ’ αυτών είχε βάλει μάσκαρα, ροζ κραγιόν και μέικ-απ για να μην αναγνωρίζεται.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγουν από τον κλοιό των πολιορκητών και τους επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μπαγκούζ κάποιοι απ’ τους φανατικούς εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης πέταξαν τις στολές τους και φόρεσαν μπούρκες ελπίζοντας να ξεγλιστρήσουν απαρατήρητοι μαζί με τα γυναικόπαιδα που κατευθύνονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Αλλά πρόκειται για κόλπο που έχουν χρησιμοποιήσει τζιχαντιστές και παλαιότερα και γι’ αυτό οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων -μέλη κουρδικών πολιτοφυλακών και Άραβες σύμμαχοί τους- υποχρεώνουν τις γυναίκες που εγκαταλείπουν την πόλη να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους για να αποδείξουν ότι δεν είναι άντρες. Έτσι έπεσαν στη φάκα και αποκαλύφθηκαν μπροστά στα μάτια ντόπιων, που χαχάνιζαν, κάποιοι σουνίτες εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Islamic state terrorists use burqa to flee from Syria, get caught. This isn’t the first time when terrorists have used burqa for the purpose of deception.pic.twitter.com/ZrTMvKh9Og

Οι αιχμάλωτοι στέλνονται σε ειδικά κέντρα κράτησης, ενώ οι νύφες του ISIS και τα παιδιά τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Την περασμένη Τρίτη παραδόθηκαν έως και 2.000 τζιχαντιστές μαζί με τις οικογένειές τους στο Μπαγκούζ, φοβούμενοι βομβαρδισμούς από τη διεθνή υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του ISIS.

Η πόλη των 10.000 κατοίκων – τελευταίο προπύργιο του «χαλιφάτου»- έχει κυκλωθεί από τις υποστηριζόμενες από την Ουάσιγκτον δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, ανέβαλαν την τελική επίθεση για να δώσουν χρόνο σε αμάχους να την εγκαταλείψουν. Στη συνέχεια ακολούθησε σφυροκόπημα με όλμους και αναμένεται σε λίγο διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η άλωση του Μπαγκούζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ