Η Boeing καθηλώνει προσωρινά όλα τα αεροσκάφη 737 MAX - iefimerida.gr

Η Boeing καθηλώνει προσωρινά όλα τα αεροσκάφη 737 MAX

Στο έδαφος θα παραμείνουν όλα τα 737 MAX της Boeing / AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να καθηλώσει στο έδαφος το σύνολο του στόλου της των αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ αποφάσισε η Boeing.

Η απόφαση, που αφορά κάθε αεροσκάφος 737 MAX στον κόσμο, έρχεται μετά τις σχετικές απαγορεύσεις δεκάδων χωρών για τις πτήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου από τους εναέριους χώρους τους, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 επιβαίνοντες.

Στο σύνολό τους τα αεροσκάφη που -έστω προσωρινά- μπαίνουν σε «καραντίνα» είναι 371.

Η ανακοίνωση της Boeing

Στο έκτακτο ανακοινωθέν του, ο αμερικανικός κολοσσός της αεροβιομηχανίας αναφέρει:

«Η Boeing εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των 737 MAX. Παρά ταύτα, ύστερα από διαβούλευση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) και τις Αρχές αεροπλοϊας και πελάτες ανά τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε -με σκοπό να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους- να προτείνει στην FAA την προσωρινή αναστολή των πτήσεων του συνόλου του στόλου των 371 αεροσκαφών 737 MAX».

Η ανακοίνωση της Boeing / Φωτογραφία: Boeing International

Κάνοντας λόγο για «προληπτικό βήμα» η Boeing αναφέρει ότι «η ασφάλεια είναι μια κομβική αξία στη Boeing για όλο το διάστημα που κατασκευάζουμε αεροπλάνα, και θα είναι για πάντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την εταιρεία μας και τη βιομηχανία μας. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξακριβώσουμε την αιτία των δυστυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, βελτιώνοντας τον τομέα της ασφάλειας και βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι αυτό (σ.σ. τα δυστυχήματα) δεν θα συμβεί ξανά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ