Ανοιξε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αθήνα – Ωρες λειτουργίας, απαιτούμενα δικαιολογητικά

Ανοιχτό από σήμερα θα είναι το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, στη Λεωφόρο Βεΐκου 137 στο Γαλάτσι, και εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων.

Οι πολίτες, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης σε ότι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους.

Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Τι ώρες θα λειτουργεί το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης

Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00-16.00, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, από τις 08.00 έως 20.00, προκειμένου να διευκολύνει και τους ελεύθερους επαγγελματίες ή υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ. συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Υπενθυμίζεται πως, βάσει νομοθεσίας, όσο ακίνητα δε δηλωθούν στο Κτηματολόγιο,θα χαρακτηριστούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περιέλθουν στο Δημόσιο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ