Νέα «σφαλιάρα» για τη Μέι -Καταψηφίστηκε ξανά η συμφωνία για το Brexit - iefimerida.gr

Νέα «σφαλιάρα» για τη Μέι -Καταψηφίστηκε ξανά η συμφωνία για το Brexit

Η Τερέζα Μέι απογοητευμένη/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι υπέστη νέα βαριά ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, που καταψήφισε για δεύτερη φορά τη συμφωνία για το Brexit.

Με 242 υπέρ και 391 κατά, η συμφωνία για το Brexit καταψηφίστηκε και αυτή τη φορά, παρά τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας στιγμής που εξασφάλισε η Μέι από τον Γιούνκερ τα ξημερώματα της Τρίτης. Στην πρώτη ψηφοφορία, τον Ιανουάριο, 202 βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας. «Νέα ταπεινωτική ήττα της Μέι για τη συμφωνία της», είναι το σχόλιο του Guardian. Ολα αυτά, μόλις 17 ημέρες πριν από την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ (29/3).

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση του κοινοβουλίου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η ομαλή έξοδος από την ΕΕ. Και η συμφωνία που έχουμε είναι η καλύτερη και η μόνη διαθέσιμη», είπε η Μέι στους βουλευτές, με φωνή που μόλις έβγαινε, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Αμέσως μετά, τους ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για να αποφασίσει το κοινοβούλιο αν είναι υπέρ του Brexit χωρίς συμφωνίας. Αυτή θα είναι μια «ελεύθερη ψήφος» για τους βουλευτές των Συντηρητικών, ανέφερε η Μέι και συμπλήρωσε «Ο καλύτερος τρόπος είναι να φύγουμε από την ΕΕ με συμφωνία. Πιστεύω ακόμη ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη βουλή για αυτό». Αν οι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της άτακτης εξόδου, τότε αυτό θα αποτελέσει κυβερνητική πολιτική, συνέχισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Αν ψηφίσουν κατά, τότε την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία, για την παράταση του άρθρου 50. «Η παράταση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η ΕΕ θέλει να ξέρει αν η Βρετανία επιθυμεί την ανάκληση του άρθρου 50 (σ.σ. με το οποίο θα γίνει το Brexit) ή αν θέλει δημοψήφισμα. Η Βουλή πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα», τόνισε η Μέι.

Κόρμπιν: Είναι ώρα για εκλογές

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι η Μέι πρέπει πλέον να προκηρύξει εκλογές.

Οι Εργατικοί, δήλωσε, θα πιέσουν τώρα για ένα πιο «ήπιο» Brexit. «Πιστεύω ότι υπάρχει πλειοψηφία για τη λογική, αξιόπιστη και διαπραγματεύσιμη συμφωνία των Εργατικών. Ανυπομονώ να ανακτήσει τον έλεγχο το κοινοβούλιο, ώστε να επιτύχουμε εκεί που απέτυχε τόσο κατάφωρα αυτή η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ