Brexit: Το Λονδίνο ανακοίνωσε συμφωνία Μέι – Γιούνκερ -Σήμερα η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Brexit: Το Λονδίνο ανακοίνωσε συμφωνία Μέι – Γιούνκερ -Σήμερα η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο

Φωτογραφία ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Λονδίνο έφθασε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση επί «νομικά δεσμευτικών αλλαγών» στην συμφωνία του Brexit, ανακοίνωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντνγκτον.

«Απόψε στο Στρασβούργο, η πρωθυπουργός (Τερέζα Μέι) απέσπασε νομικά δεσμευτικές αλλαγές που ενισχύουν και βελτιώνουν την συμφωνία αποχώρησης και την πολιτική διακήρυξη», είπε ο Λίντνγκτον, καλώντας τους βρετανούς βουλευτές να ψηφίσουν την συμφωνία όταν θα τους παρουσιασθεί σήμερα (12/3).

Στο μεταξύ, ο Γιούνκερ δημοσίευσε το κείμενο των αλλαγών που συμφωνήθηκαν με τη Βρετανία. Είτε αυτή η συμφωνία είτε το Brexit δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, έγραψε ο Γιούνκερ.

Our agreement provides meaningful clarifications & legal guarantees to the Withdrawal Agreement & #backstop. The choice is clear: it is this deal, or #Brexit may not happen at all. Let’s bring the UK’s withdrawal to an orderly end. We owe it to history. https://t.co/lfy9eehEZi pic.twitter.com/XCqcLwZV7V

Η ΕΕ ελπίζει, αλλά δεν είναι βέβαιη, πως η Βουλή θα εγκρίνει τη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευελπιστεί ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα υποστηρίξει τη συμφωνία που κλείστηκε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την αποχώρησή του αλλά δεν είναι βέβαιη, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην ΕΕ μετά τη δήλωση ενός υπουργού της Τερέζας Μέι κατά την οποία το Λονδίνο εξασφάλισε νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς το λεγόμενο backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

Η Συμφωνία Αποχώρησης ΕΕ-ΗΒ έχει ήδη απορριφθεί — με μεγάλη διαφορά — στην πρώτη ψηφοφορία επ' αυτής από τη βρετανική εθνική αντιπροσωπεία.

Η τροποποίηση της συμφωνίας «θα είναι άσχετη εάν δεν φέρει τις ψήφους που λείπουν», σχολίασε ευρωπαίος διπλωμάτης που παρακολουθεί στενά τη διαδικασία του Brexit μετά τη δήλωση του Ντέιβιντ Λίντινγκτον, υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων περί προόδου στις συνομιλίες της Μέι με αξιωματούχους της ΕΕ στο Στρασβούργο το βράδυ της Δευτέρας.

«Και αυτό σημαίνει για άλλη μια φορά ότι ελπίζουμε χωρίς να έχουμε οποιεσδήποτε εγγυήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

Ένας δεύτερος ευρωπαίος διπλωμάτης, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης, ανέφερε: «ας ελπίσουμε ότι θα αρκέσουν για το κοινοβούλιο του ΗΒ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ