Βενεζουέλα: Ερευνα για εμπλοκή του Γκουαϊδό σε σαμποτάζ, για το μπλακ άουτ - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Ερευνα για εμπλοκή του Γκουαϊδό σε σαμποτάζ, για το μπλακ άουτ

Ο Χουάν Γκουαϊδό/ Φωτογραφία: AP- Eduardo Verdugo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ανοίγει έρευνα για πιθανή εμπλοκή του Χουάν Γκουαϊδό σε σαμποτάζ στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας.

Μετά το μπλακ άουτ, που προκάλεσε χάος στη Βενεζουέλα, ο Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ δήλωσε ότι ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανοίξει έρευνα για τις υποψίες ότι ο Γκουαϊδό, ο αυτοανακηρυχθέντας μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, ενεπλάκη σε επίθεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Ο γενικός εισαγγελέας επισήμανε ότι το μπλακ άουτ προκάλεσε βία, ληστείες και λεηλασίες. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι έκανε κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Από την άλλη, ο Γκουαϊδό και οι ΗΠΑ κατηγορούν το καθεστώς Μαδούρο ότι η κακοδιαχείριση και η διαφθορά επί χρόνια οδήγησαν στην κατάρρευση του συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ