Μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα: Χωρίς νερό, δίνουν οξυγόνο σε νεογέννητο με αντλία -Συγκλονιστικές εικόνες - iefimerida.gr

Μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα: Χωρίς νερό, δίνουν οξυγόνο σε νεογέννητο με αντλία -Συγκλονιστικές εικόνες

Βενεζουέλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς νερό μετά το μπλακ άουτ οι κάτοικοι του Καράκας στη Βενεζουέλα.

Μετά την έλλειψη βασικών τροφίμων και αγαθών, μετά το εκτεταμένο μπλακ άουτ, τώρα οι κάτοικοι του Καράκας στη Βενεζουέλα έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη νερού.

«Είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε σε τέτοιες λύσεις αλλά έχει τελειώσει το νερό στις δεξαμενές. Γνωρίζουμε ότι αυτό το νερό δεν πίνεται αλλά τουλάχιστον είναι καλό για να κάνουμε μπάνιο» δηλώνει κάτοικος του Καράκας.

Χωρίς νερό μετά το μπλακ άουτ οι κάτοικοι του Καράκας
Το νερό στις δεξαμενές εχει τελειώσει

Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, το Καράκας βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και υδροδοτείται από ηλεκτρικό σύστημα για την διανομή του νερού από τις δεξαμενές.

«Από το πρωί της Δευτέρας αυτό το σύστημα δεν έχει ξαναλειτουργήσει» είπε ο πρώην υπεύθυνος για το σύστημα αυτό Νορμπέρτο Μπαουσόν και συνέχισε «Η παροχή του νερού στην πρωτεύουσα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

Γεμίζουν ο,τι βρουν
Κουβαλάνε χλμ το νερό με τα χέρια
Το σύστημα υδροδότησης για τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους του Καράκας καταρρέει

Στη διαχειρηση του στρατού το νερό

Το σύστημα υδροδότησης για τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους του Καράκας καταρρέει λίγο - λίγο τα τελευταία χρόνια, με την κατάσταση να έχει χειροτερέψει ραγδαία το τελευταίο τρίμηνο.

Ο στρατός έχει πλέον την διαχείρισή του και όποιος μπορεί να βρει καθαρό νερό πρέπει να πληρώνει γι' αυτό.

This is the River Guaire in Venezuela's capital Caracas. It receives sewage from all across the city. Today it became a source of water for these inhabitants of San Augustin after they lost access to water during the blackout. pic.twitter.com/cyu3MitCXg


Οξυγόνο με χειροκίνητη αντλία

Καθημερινά νέες συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στο φως από τις ώρες του μπλακ άουτ.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα νεογέννητο σε θερμοκοιτίδα στο οποίο χορηγείται οξυγόνο με αντλία χειρός προκειμένου να καταφέρει να μείνει στη ζωή κατά τη διάρκεια των 19 συνεχόμενων ωρών της διακοπής του ρεύματος.

Medics giving a child a manual breathing pump in intensive care during a 19-hour electrical systems failure in #Venezuela pic.twitter.com/aE0Ig6Lrik

Ο στρατός έχει πλέον την διαχείρισή του και όποιος μπορεί να βρει καθαρό νερό πρέπει να πληρώνει γι' αυτό.
Μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα: Χωρίς νερό, δίνουν οξυγόνο σε νεογέννητο με αντλία -Συγκλονιστικές εικόνες  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ