Βενιζέλος: Να προστατέψουμε τον εργαζόμενο που υφίσταται θυσίες - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να προστατέψουμε τον εργαζόμενο που υφίσταται θυσίες

Βενιζέλος: Να προστατέψουμε τον εργαζόμενο που υφίσταται θυσίες και ανασφάλεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προστασία των εργαζομένων έθεσε ως προτεραιότητα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι «οι Ελληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, Πρωτομαγιά στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, με αντιπροσωπεία εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε «θέλει μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για να προστατέψουμε την εθνική βιομηχανική υποδομή»,

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε πως «χρειάζεται να προστατέψουμε την εθνική ναυπηγική υποδομή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για να φτάσουμε σε έναν ενιαίο ναυπηγικό φορέα».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, τώρα που η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» και που «μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι».

Αναφερόμενος γενικά στους εργαζομένους, στους οποίους είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, τόνισε πως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους, ενώ πρόσθεσε πως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αυτές τις μέρες να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών, που οφείλονται στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά, κάνοντας λόγο για προβλήματα που «υπάρχουν, δυστυχώς, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις».

«Και επειδή χρειάζεται πάντα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος μας είναι να ερμηνευθούν σωστά οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορούν να έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία ξένα πολεμικά πλοία για να κατασκευαστούν ή για να επισκευαστούν, ώστε να υπάρχει δουλειά σε αυτόν τον βιομηχανικό κλάδο» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η απώτερη επιθυμία και ο απώτερος στόχος είναι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία να ξανασυνδεθεί με την ελληνική ναυπηγική υποδομή».

«Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ