Μικρή η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς - iefimerida.gr

Μικρή η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

συλλαλητήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» και κεντρικό αίτημα την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα μετά το προσκλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο η συμμετοχή ήταν μικρή, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων από την πλευρά τους τα έβαλαν με την προεκλογική περίοδο και ασε αυτήν απέδωσαν τη μικρή συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις. Παράλληλα κάλεσαν τους εργοδότες να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις και να τις υπερασπιστούν.

Στην αναγκαιότητα της υπογραφής νέων κλαδικών συντάξεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, που κάλεσε τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την τρόικα, «να σεβαστούν τον κόπο τον ιδρώτα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων».

«Τιμούμε σήμερα μια ημέρα μνήμης των πρωτοπόρων εκείνων εργαζομένων που καθιέρωσαν το οκτάωρο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, που τόνισε ότι «οι πολιτικές που επιβάλλονται από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω».

Ο κ. Τσικρικάς πρόσθεσε ότι «ο συντονισμένος αγώνας των Ευρωπαίων εργαζομένων θα επιδιώξει την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε οι κυβερνήσεις να επενδύουν στην ανάπτυξη και όχι στο παρασιτικό κεφάλαιο».

Στην προεκλογική περίοδο απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων κατά μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτώχια θα ενταθούν και θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον κλάδο του εμπορίου, που βάλλεται, όπως είπε, περισσότερο από όλους «εργαζόμενοι και εργοδότες θα καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία θα είναι ισχυρή και δεν θα παραβιάζεται».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης των συνδικάτων, μικρές ομάδες αριστεριστών και αναρχικών που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του Μουσείου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου παραμένουν μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ