Εγκλημα στη Σητεία: «Την απειλούσε με μαχαίρια και την χτυπούσε ενώ ήταν έγκυος»

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δολοφονία μιας 32χρονης γυναίκας στη Σητεία, από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο 36χρονος τη στραγγάλισε μέσα στο σπίτι της μητέρας της, όπου είχε μετακομίσει η γυναίκα με τα δύο τους παιδιά, 18 και 6 μηνών, από τα Χριστούγεννα εξαιτίας των εντάσεων στη σχέση τους.
Σύμφωνα με τους συγγενείς της, ο άνδρας της την κακοποιούσε συστηματικά. Μάλιστα, είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.

Τα αδέλφια και η μητέρα του θύματος ξεσπούν. «Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό» λέει ο αδελφός της 32χρονης. «Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» ο αδελφός της δολοφονημένης γυναίκας.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας, ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει με μαχαίρια. «Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε» είπε στην εκπομπή ο αδελφός της 32χρονης.

«Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ»

Για τους καβγάδες του ζευγαριού, μίλησε στην εκπομπή και η δίδυμη αδελφή της 32χρονης Κατερίνας: «Τους πρώτους δύο μήνες που τον γνώρισε ήταν ευτυχισμένη. (…) Ήταν πολύ προστατευτικός αλλά δεν είχα πολλές επαφές μαζί του. Την απομάκρυνε, έμενα και μακριά, μετά που μετακόμισαν την έβλεπα πιο τακτικά. Δεν ήθελε να πηγαίνουμε, να την φιλάμε, να την αγκαλιάζουμε, νευρίαζε, όταν πήγαινε ο αδελφός μου επίσκεψη μετά της έκανε φασαρία. Αυτά μου τα είπε μετά η αδελφή μου, δεν τα ήξερα (…) Πριν τον γνωρίσει ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας. Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. (…) Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

Όπως αποκάλυψε η αδελφή της 32χρονης, ο δράστης «ήταν νευρικός, δεν ήθελε να ακούει τα παιδιά να κλαίνε, τα ήθελε συνέχεια κλεισμένα στο δωμάτιο να μην τα βλέπει. Η αδελφή μου πήγαινε να τα πάρει αγκαλιά όταν έκλαιγαν κι εκείνος θύμωνε. Ζήλευε να μη μιλήσει με κανέναν, ήθελε αναφορά και τι λέγαμε μεταξύ μας. (…) Δεν ήταν σωστός άνθρωπος για την αδελφή μου. Δεν του είχαμε όμως κακομιλήσει ποτέ».

Η νύφη της 32χρονης μιλώντας στην εκπομπή αποκάλυψε ότι η 32χρονη είχε δυο αποβολές. Μία πριν τη γέννηση του μεγάλου της γιου και μια πριν την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τη νύφη της, όταν η 32χρονη πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κακοποίηση της, δεν υπήρχαν μελανιές και δεν μπορούσε να τη δει ο ιατροδικαστής γιατί είχαν περάσει μέρες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της εκλιπούσας, αποκαλύπτουν ότι η 32χρονη ήταν έγκυος και είχε αποβάλει μετά από χτύπημα που δέχτηκε από τον 36χρονο κατηγορούμενο. Ο θείος της κοπέλας μιλώντας στην εκπομπή έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Τι λέει ο πατέρας του δράστη

Από την πλευρά του, ο πατέρας του δράστη έδωσε τη δική του εκδοχή για το έγκλημα καταλογίζοντας ευθύνες στο θύμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του δεν απειλούσε την 32χρονη Κατερίνα με μαχαίρι.

«Τη σκαμπίλισε μια δυο φορές, αλλά όχι ξύλο και μαχαίρια, αυτά είναι λιγο παρατραβηγμένα» παραδέχεται ωστόσο στην εκπομπή ο πατέρας του δράστη.

Ο πατέρας του 36χρονου περιέγραψε και τη συνάντηση που είχε με τον γιο του μετά τη δολοφονία.

«Μόλις μας είδε ενθουσιάστηκε. Έριξε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πέρα. Ενώ κανονικά δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε επαφή, ο αστυνομικός διέταξε και άνοιξε ένα μικρό κάγκελο και πιαστήκαμε στα χέρια, κλαίγοντας και οι δύο. Του είπα “δεν μπορώ να σου ρίξω ευθύνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο (!). Πιστεύω ότι έπραξα σωστά εκείνη τη στιγμή. “Είμαστε όλοι μαζί σου, είμαστε κοντά σου και πάλι το επαναλαμβάνω οτι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Δεν είναι όλοι Θεοί, είμαστε άνθρωποι. Καταδικάζω αυτό που συνέβη, όμως είμαι δίπλα σου, είμαστε όλοι κοντά σου”. Μου λέει κάποια στιγμή: “Πατέρα θα με συγχωρέσει ο Θεός;” και του λέω: “Βεβαίως σε έχει συγχωρέσει, γιατί έχεις μετανοήσει. Θα είμαστε κοντά σου”».

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του δράστη ο γιος του κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν το ήθελε. «Μια κουρτίνα μπήκε μπροστά μου και δεν έβλεπα τι έκανα, θόλωσα» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τις καταγγελίες που είχαν γίνει από την Κατερίνα στην αστυνομία για κακοποίηση ο πατέρας του δράστη ισχυρίζεται ότι ήταν ψευδείς.

«Γιαγιά τη σκότωσα»

Στην εκπομπή μίλησε και η γιαγιά του 36χρονου δράστη, που ήταν και η γυναίκα που τον μεγάλωσε.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία την πήρε τηλέφωνο και ομολόγησε την πράξη του. «Γιαγιά τη σκότωσα» της είπε. «Και πάω στην αστυνομία να παραδοθώ». Η γιαγιά του δράστη ισχυρίστηκε ότι το θύμα τελευταία «δεν του φερόταν καλά» και ότι δεν τον άφηνε να δει τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ