Θάνατος Νιγηριανού στο Α.Τ. Ομόνοιας: Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει ναρκωτικά - iefimerida.gr

Θάνατος Νιγηριανού στο Α.Τ. Ομόνοιας: Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει ναρκωτικά

Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Εμπουκά (Φωτο: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε πριν από έναν μήνα ο θάνατος του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ, ο οποίος είχε μεταφερθεί για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομονοίας, όπου και πέθανε.

Ως αιτία θανάτου είχαν αναφερθεί παθολογικά αίτια. Οπως όμως αναφέρει το ethnos.gr, το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Νιγηριανό έδειξε ισχαιμικού τύπου αλλοίωση μυοκαρδίου και λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του 34χρονου μετανάστη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζει ότι δεν προκύπτει αστυνομική βία.

Από την πλευρά της, η γυναίκα του καταγγέλλει ότι ο θάνατος του Εμπουκά Μαμασουμπέκ απεκρύβη από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

«Ο αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας, στις 11:30 της 8ης Φεβρουαρίου 2019. Κατά τον χρόνο παραμονής του στον χώρο αναμονής του αστυνομικού τμήματος έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς. Άμεσα κλήθηκε και προσήλθε, περίπου στις 12:20, προσωπικό του ΕΚΑΒ, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατός του», σημειώνει η ΓΑΔΑ.

Για τον θάνατό του είχε πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ