Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες]

Πορεία για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο Α.Τ. Ομονοίας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς το Α.Τ. Ομόνοιας πραγματοποίησαν αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή τον θάνατο του 34χρονου Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις αρχές του μήνα.

Ο νεαρός μετανάστης, πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας όντας υπό κράτηση. Ο 34χρονος πουλούσε χρωματιστά βραχιόλια στην πλατεία Ομόνοιας όπως πολλοί συμπατριώτες του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της σύλληψης του στις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πάντως, ο Εμπουκά προσήχθη στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου, στο ΑΤ Ομονοίας, για εξακρίβωση στοιχείων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος, σημείωσε ότι ο νεαρός μετανάστης έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που περίμενε στην αίθουσα αναμονής, χωρίς προηγουμένως να διαμαρτυρηθεί για κάποια αδιαθεσία. Δικυκλιστής του ΕΚΑΒ που κλήθηκε επί τόπου προκειμένου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όμως, επιβεβαίωσε τον θάνατό του λίγα λεπτά αργότερα.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μέλη της Νιγηριανής Κοινότητας Ελλάδος και αντιρατσιστικές οργανώσεις, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο 34χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού εντός του ΑΤ Ομόνοιας, στο οποίο όπως καταγγέλλουν έχουν καταγράφει δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας κατόπιν ανακοίνωσης της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αιτία του θανάτου του.

Με κεντρικό σύνθημα «Τέλος στις δολοφονίες της Ελληνικής Αστυνομίας» και βασικό αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για την υπόθεση του Εμπουκά περισσότεροι από 300 διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς το ΑΤ Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται τμηματικά.

Υπό αστυνομικό κλοιό η οδός Βερανζέρου, καθώς κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στη συμβολή με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ