Ρωσική πρεσβεία: Fakenews και σαχλαμάρες τα περί ανάμειξης της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές - iefimerida.gr

Ρωσική πρεσβεία: Fakenews και σαχλαμάρες τα περί ανάμειξης της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τρεις διαδοχικές οργισμένες αναρτήσεις στο Twitter, αντέδρασε η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σχολιάζοντας τα περί σχεδίων ρωσικής ανάμιξης στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ελλάδας.

Η αντίδραση οφείλονταν στα όσα μεταφέρθηκαν χθες από τον ΑΝΤ1 ότι δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ότι έχει αποδείξεις για προσπάθειες της Ρωσίας να αναμιχθεί στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Δηλώσεις τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης κάνοντας και αυτός λόγο για fakenews και σημειώνοντας μέσω Twitter ότι η τοποθέτηση του μεταφέρθηκε λανθασμένα και πως δεν είπε ότι έχει αποδείξεις

Η Ρωσική πρεσβεία στην πρώτη της ανάρτηση, σχολιάζοντας τα όσα μεταδόθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ έκανε την εξής ανάρτηση:

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», τονίζει χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία.

Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο.
Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news. #FakeNews #HighlyLikely pic.twitter.com/NvwZNLK6tp

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση η οποία αναφέρει: «Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις»

Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις.#Ρωσία #Ελλάδα pic.twitter.com/jTbgfo0Vgy

Η Ρωσική πρεσβεία ενώ νωρίτερα κοινοποιήσει στο Twitter και τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί, ότι «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας», χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα σενάρια «ανοησίες» και «σαχλαμάρες».

Πρόεδρος #Πούτιν: Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην #Ελλάδα ή στη #Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας.
Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες. pic.twitter.com/eyb2ygUEwz

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ