Ο Πάιατ διαψεύδει πως έχει αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Πάιατ διαψεύδει πως έχει αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Ο Τζέφρι Πάιατ (Φωτογραφία: MOTION TEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παραποίηση των λεγομένων του ότι έχει δει αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές κάνει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει ενδείξεις προσπαθειών ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, διαψεύδοντας ότι δήλωσε πως διαθέτει αποδείξεις ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές.

Ο κ. Πάιατ ανήρτησε στον λογαριασμό του την ομιλία του, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

Τι είπε

Απαντώντας σε ερώτηση στο δελτίο του ΑΝΤ1 εάν ανησυχεί για τις εκστρατείες παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, καθώς έρχονται εκλογές, ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε:

«Οπως είπα, όλες οι ανοιχτές μας κοινωνίες είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με σκληρό τρόπο στις ΗΠΑ στη διάρκεια των προεδρικών μας εκλογών. Έχουμε δει αποδείξεις τέτοιου είδους χειραγώγησης πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών εμπλοκής στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να επιστήσει την προσοχή προκειμένου τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα της Ελλάδας, ο ελεύθερος Τύπος, -που είναι αρκετά ισχυρά-, να είναι σε εγρήγορση και ικανά να ανταποκριθούν».

Ο Πάιατ διαψεύδει πως έχει αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέφρι Πάιατ Εκλογές ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ