Δυναμικές κινητοποιήσεις από «Occupy Wall Street» και «Αγανακτισμένους» - iefimerida.gr

Δυναμικές κινητοποιήσεις από «Occupy Wall Street» και «Αγανακτισμένους»

Δυναμικές κινητοποιήσεις από «Occupy Wall Street»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τους Αγανακτισμένους και την πρωτοβουλία του κινήματος «Occupy Wall Street» καθώς και τους «Anonymous» του Διαδικτύου να δηλώνουν παρόντες.

Ήδη «συμμετοχή» έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού κινήματα από το Τορόντο του Καναδά, την Βαρκελώνη στην Ισπανία, το Λονδίνο, την Κουάλα Λουμπούρ το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αλλά και από περίπου 115 πόλεις στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία βρίσκονται στις επάλξεις

Στη Νέα Υόρκη οι «Αγανακτισμένοι» προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν πορεία από την Union Square στο Μανχάταν ως την διάσημη Έκτη Λεωφόρο και μετά θα προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τον Πύργο και τα γραφεία της Bank of America.

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να αποκλείσουν την θρυλική Golden Gate Bridge επί τρίωρο, ενώ και στο Όκλαντ, οι «Αγανακτισμένοι» σχεδιάζουν να αποκλείσουν την είσοδο των κεντρικών γραφείων των τραπεζών και του Εμπορικού Επιμελητηρίου αλλά και την είσοδο του Κόλπου και του λιμανιού ...

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί για τη Μασαχουσέτη, το Χιούστον, το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο οι Ιταλοί φέτος είχαν διαφορετική γνώμη και αποφάσισαν να μην γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, αφού πολλά εμπορικά καταστήματα στην Ιταλία θα λειτουργήσουν σήμερα, λόγω της μείωσης των εσόδων τους. Για τον ίδιο λόγο, επτά στα δέκα καταστήματα είχαν παραμείνει ανοικτά στην πρόσφατη αργία της 25ης Απριλίου (την εθνική γιορτή για την πτώση του ναζιφασισμού) στα ιστορικά κέντα των ιταλικών πόλεων.

Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων τάσσονται και οι ενώσεις καταναλωτών, ενώ εντελώς διαφορετική είναι η θέση των συνδικάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ