Okinawa: Η ιαπωνική διατροφή που υπόσχεται να σε κάνει να ζήσεις μέχρι τα 100 - iefimerida.gr

Okinawa: Η ιαπωνική διατροφή που υπόσχεται να σε κάνει να ζήσεις μέχρι τα 100

Διατροφή Okinawa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μυστικά της αντιγήρανσης και της μακροζωίας εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής μας, αλλά και από το τι βάζουμε στο πιάτο μας.

H Ασιατική κουζίνα δεν είναι μόνο σούσι, ρύζι και stir fry. Ερευνες έχουν δείξει ότι η Ασιατική κουζίνα συσχετίζεται με τη μακροζωία.

Οι κάτοικοι της Okinawa, στην Ιαπωνία έχουν το παγκόσμια ρεκόρ στη μακροζωία, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν στην παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε λαχανικά και τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά.

Η Okinawa ανήκει στις 5 περιοχές (Μπλε Ζώνες) του κόσμου όπου οι κάτοικοι ζουν πολλά χρόνια λόγω της διατροφής και του τρόπου ζωής.

Οι άλλες 4 περιοχές είναι η Ικαρία εδώ στην Ελλάδα, η Σαρδηνία στην Ιταλία, η Λόμα Λίντα στη Καλιφόρνια και η Νικόγια στη Κόστα Ρίκα.

Η διατροφή της Okinawa είναι χαμηλή σε λιπαρά, πλούσια σε λαχανικά και φτωχή σε κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρη αλάτι και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα για τη διατροφή Okinawa στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ OKINAWA OKINAWA μακροζωία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ