Ο Γιώργος Σκούρας πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Οίνου

Στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) εξελέγη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Γιώργος Σκούρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου.

Στη θέση των αντιπροέδρων εξελέγησαν ο Γιάννης Βογιατζής και ο Στέλιος Μπουτάρης, ενώ στη θέση του γγ του Συνδέσμου τοποθετήθηκε η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, το ΔΣ είναι ενδεκαμελές.

Αποτελείται από έξι μέλη εκλεγμένα από την Επικράτεια, καθώς και από πέντε μέλη, που το κάθε ένα εκλέγεται και αντιπροσωπεύει μία τις πέντε περιφερειακές οργανώσεις της χώρας.

Αναλυτικά το ΔΣ του ΣΕΟ:
Πρόεδρος: Σκούρας Γιώργος
Αντιπρόεδροι: Βογιατζής Γιάννης, Μπουτάρης Στέλιος
Γενική Γραμματέας: Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη
Έφορος: Σπανός Αρίστος
Μέλη: Αθανασόπουλος Τάσος, Αλεξάκης Απόστολος, Κατσικώστα Σωσσάνα, Νασιάκος Λεωνίδας, Τσάνταλης Γιώργος, Τσιλιλής Κώστας.



«Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε το ελληνικό κρασί, με την επιβολή του ΕΦΚ, καταφέραμε μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες σημαντική νίκη για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς», υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ο κ. Σκούρας και συμπλήρωσε: «Αυτή η νίκη οφείλεται στις συλλογικές προσπάθειες του κλάδου και στη βοήθεια όλων των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή τους τα τελευταία δύο χρόνια».

Επίσης, ο κ. Σκούρας τόνισε ότι «ο Σύνδεσμος εργάζεται ακούραστα για το μέλλον του ελληνικού κρασιού: Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, καταπολέμηση των στρεβλώσεων της αγοράς, προβολή και προώθηση στις ξένες αγορές, οινοτουρισμός, έρευνα και κατάρτιση, εκπροσώπηση των συμφερόντων του κλάδου και των περιφερειακών οργανώσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, και τόσα άλλα, για τα οποία δουλεύουμε συλλογικά τόσα χρόνια».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «και το νέο Διοικητικό Συμβούλιό θα υπηρετήσει ακούραστα αυτούς τους σκοπούς για ένα ακόμα πιο ευοίωνο μέλλον του επώνυμου ελληνικού κρασιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ