Θρίλερ με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας -Τι απαντά το Μαξίμου - iefimerida.gr

Θρίλερ με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας -Τι απαντά το Μαξίμου

Θρίλερ με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η μυστηριώδης προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ νωρίτερα άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν αρνηθεί να το δεχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος προέρχονταν από αραβική χώρα (από την Ασία κατά το Μαξίμου) και παρέμεινε επί τέσσερις ώρες στο Ελ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ρεπορτάζ «έχει ακόμη ψωμί» καθώς τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

ΝΔ: Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση

Απαντήσεις για την μυστηριώδη πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Μαξίμου: Ηρθε για ανεφοδιασμό

Το μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το γεγονός, μετά την οξεία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε απαντήσεις. Με άτυπη ανακοίνωση, το Μαξίμου επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε όντως στο Ελ. Βενιζέλος το περασμένο Σάββατο. Στο non paper που εξέδωσε το Μαξίμου υποστηρίζει ότι σκοπός του αεροσκάφους του Μαδούρου, ήταν ο ανεφοδιασμός και τα υπόλοιπα «θεωρίες συνωμοσίας».

Επιτίθεται δε στον ΣΚΑΪ και στην ΝΔ που ζήτησε απαντήσεις επί του θέματος.

Το non paper

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.

Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε.

Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο, το Μαξίμου, δεν απαντά στο γιατί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν έδωσαν το «πράσινο φως» για την προσγείωση στο εν λόγω αεροσκάφος για το οποίο η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει υπόνοιες ότι μετέφερε τμήμα του χρυσού της χώρας. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν απαντά στο ερώτημα της ΝΔ με ποιον συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, κατά την τετράωρη παραμονή του στην Αθήνα.

Δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσηςΤο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα, όπου έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει 1 ώρα μόνο για ανεφοδιασμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ένα Falcon της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου, με αρχικό προορισμό το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Την ίδια ημέρα, το πλήρωμα κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία, παρά την αρχική άρνηση της χώρας. Η άδεια για προσγείωση δόθηκε τελικά όταν ο πιλότος απείλησε ότι το αεροσκάφος θα πέσει, επειδή τελείωναν τα καύσιμα. Δύο ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη, ενώ αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν του επέτρεψαν να προσεγγίσει.

Το Σάββατο (2/3), το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα, στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Δήλωσαν ότι θα μείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος έμεινε περίπου 4 ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αποβιβάστηκε, πήγε στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο για τουλάχιστον δύο ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρεάσα ήταν στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα- όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το εν λόγω κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας είχε προσγειωθεί εκεί. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο- γαμπρός του Ούγκο Τσάβες, καθώς έχει παντρευτεί τη μεγαλύτερη κόρη του- ήθελε να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησης ενώπιον του ΟΗΕ, αναφέρει το Bloomberg. Το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει ότι ο στενός κύκλος του Μαδούρο ταξιδεύει στους συμμάχους που έχουν απομείνει στο καθεστώς, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο.

Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιοι ταξίδευαν με το αεροσκάφος και για ποιο λόγο έγινε αυτό το ταξίδι και η στάση στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι το αεροσκάφος- που τελικός προορισμός του ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- έφυγε από το Καράκας την ημέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού.

Επίσης, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το καθεστώς Μαδούρο φυγαδεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, καθώς η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο αεροσκάφος είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2015, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Δείτε το αποσπάσμα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ