Η εκδήλωση των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών με ομιλητές Τσίπρα & Μπούλμαν -Δείτε live

Με αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν.

«Θα ήταν πολύ πιο πλούσια η συνάντηση αν αποδέχονταν την πρόκληση παρουσίας, τοποθέτησης και διαλόγου, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις - όχι για να συμφωνήσουμε αλλά για να διαφωνήσουμε με τον φίλο μου τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά» είπε ο πρωθυπουργός και καταλόγισε έλλειμμα αυτοπεποίθησης στους προέδρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απάντησε στις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ ότι επιχειρεί να αλώσει και να λεηλατήσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι μπορεί να λεηλατηθεί ένας ιστορικός χώρος αλλά χρειάζονται συμμαχίες» είπε. Πρόσθεσε πως συνιστά «πολιτική αυτοακύρωση αν κάποιοι επιθυμούν την στρατηγική ήττα της κεντροαριστεράς». Ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «πλατιά κόκκινη και πράσινη συμμαχία» ώστε «να ξεπεράσουμε την βολική σιωπή και βολική ακινησία» όπως είπε. Κατά τον κ. Τσίπρα, το δίλημμα των ευρωεκλογών και όχι μόνο είναι «με την αριστερά ή με την δεξιά με την πρόοδο ή την συντήρηση».

Δείτε LIVE

Ο Udo Bullmann, και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Progressive Society» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Marcel Mersch, μίλησαν για την «Ευρώπη 2019-2024: οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Ομιλία απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε κοινό πάνελ με θέμα, «Η προοδευτική πρόταση για μια βιώσιμη και συμμετοχική Ευρώπη», συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, καθώς και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Την εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει κληθεί με τη θεσμική του ιδιότητα ως πρωθυπουργός της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βγάλει απαγορευτικό για την εκδήλωση, αφού ο διεμβολισμός του κόμματος που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο προσεταιρισμός των ψηφοφόρων του, έχουν προκαλέσει οργή. Ετσι ούτε η Φώφη Γεννηματά θα παραστεί, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πάντως συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ούντο Μπούλμαν.

Εξάλλου, από νωρίς φρόντισαν να ειδοποιήσουν ότι δεν θα μετάσχουν στην εκδήλωση, που μόνο στόχο εκτιμούν έχει να παίξει το εκλογικό παιχνίδι του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ