Παπανδρέου-Μπούλμαν συναντήθηκαν κατ' ιδίαν -Δεν θα πάει στην εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Παπανδρέου-Μπούλμαν συναντήθηκαν κατ' ιδίαν -Δεν θα πάει στην εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ευρωσοσιαλιστή Ούντο Μπούλμαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πρόεδρο της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Καί όπως έγραψε το στέλεχος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών:

Ήμουν πολύ ευτυχής @g_papandreou να συναντηθώ σήμερα στην Αθήνα. Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει τη δέσμευσή μας στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη-στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν απο την εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) της Λούκα Κατσέλη και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), με κεντρικό ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν.

Η εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει και ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται από το Κίνημα Αλλαγή, μία ακόμα εκδήλωση την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να προωθήσει την πολιτική του ανοίγματος στην κεντροαριστερά, μια πολιτική που το ΚΙΝΑΛ βλέπει ως μια ωμή προσπάθεια προσεταιρισμού των ψηφοφόρων του Κινήματος. Γι αυτό και δεν πρόκειται να παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός, που πρόσφατα δήλωσε «ότι αυτοί που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες, τώρα μας βλέπουν σαν πολύφερνες νύφες».

Αλλωστε είναι γνωστός ο «έρωτας» των ευρωπαίων σοσιαλιστών για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και οι πιέσεις που ασκούν στο ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με το κυβερνών κόμμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ακόμα ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, ολοι υποστηρικτές της άποψης της σύγκλισης των δυο χώρων.

Το ΚΙΝΑΛ έχει βγάλει απαγορευτικό για την εκδήλωση, αφού ο διεμβολισμός του κόμματος που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο προσεταιρισμός των ψηφοφόρων του, έχουν προκαλέσει οργή. Ετσι ούτε η Φώφη Γεννηματά θα παραστεί, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ από νωρίς φρόντισαν να ειδοποιήσουν ότι δεν θα μετάσχουν στην εκδήλωση, που μόνο στόχο εκτιμούν έχει να παίξει το εκλογικό παιχνίδι του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, αναφέρει για την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ούντο Μπούλμαν:

Για την άλλη Ευρώπη, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μόνη απάντηση στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς και των δημαγωγών, συζήτησε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν.

Η ανάρτηση του Ούντο Μπούλμαν στο twitter

Παπανδρέου-Μπούλμαν συναντήθηκαν κατ' ιδίαν -Δεν θα πάει στην εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ