Παπακώστα για επεισόδια: Η πραγματικότητα χάνεται μέσα στον κυκεώνα της δημοσιογραφίας - iefimerida.gr

Παπακώστα για επεισόδια: Η πραγματικότητα χάνεται μέσα στον κυκεώνα της δημοσιογραφίας

Η Κατερίνα Παπακώστα στη Βουλή / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με κουκουλοφόρους σε αστυνομικά τμήματα και σε αθλητικά γεγονότα σχολίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η κυρία Παπακώστα μίλησε για τα εν λόγω γεγονότα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται από το πρωί σε αίθουσα της Βουλής, κάνοντας λόγο επί της ουσίας για fake news.

«Είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο που έλεγαν ότι χάνεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα των πολιτικών για πολιτικούς λόγους. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την ασφάλειά τους», είπε αρχικά η κυρία Παπακώστα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η πραγματικότητα χάνεται μέσα στον κυκεώνα της δημοσιογραφίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ζητάμε ασυλία για να μη μας ελέγξει ο Τύπος. Η Ελλάδα είναι η χώρα του μέτρου και της ισορροπίας, όμως πρέπει να προσέχουν και εκείνοι που κρατούν τα μικρόφωνα 24 ώρες το 24ωρο και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ενώ εμείς μιλάμε μόνο πέντε λεπτά και χανόμαστε».

Η κυρία Παπακώστα άφησε αιχμές και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για το πώς χειρίζονται τα θέματα ασφαλείας.

«Τα θέματα ασφαλείας και το πώς τα δίνουμε στην κοινωνία είναι αμυντικό. Πρέπει να ομονοήσουν και να μην έχουμε διχαστικές λογικές. Υπάρχουν πολλά ψευδή γεγονότα. Δεν πρέπει να μας οδηγήσει το άγχος της επανεκλογής μας να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν», είπε.

Σε ερώτηση συμμετέχοντος στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ για τον λόγο για τον οποίο συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Παπακώστα απάντησε ως εξής: «Λόγω της ένταξης της χώρας μας στην Ευρώπη όλα τα κόμματα έχουν υποχρεωθεί πια σε βασικά θέματα να έχουν παρόμοιες θέσεις. Η παράταξη που έχω ιδρύσει, το ΝΕΟ, και με την οποία συμμετέχω στην κυβέρνηση προέρχεται απο τη σχολή σκέψης της μετριοπάθειας του Καραμανλή. Η συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τωρα μόνο καλούς καρπούς έχει αποδώσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ