Αλωνίζουν οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε Α.Τ. και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αλωνίζουν οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε Α.Τ. και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο]

Μολότοφ και χημικά στη Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία: voria
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες έγιναν καταδρομική επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, αλλά και σφοδρή επίθεση αστυνομικών δυνάμεων- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια αγώνων.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε- με έγγραφο που είχαν αποκαλύψει τα «Νέα»- να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικά τμήματα, καθώς φοβόταν ένοπλη επίθεση ή ακόμη και κατάληψη από αντιεξουσιαστές, εξαιτίας των αυξημένων επιδρομών του Ρουβίκωνα.

Το βράδυ του Σαββάτου αποδείχθηκε ότι αυτοί οι φόβοι είχαν βάση. Το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ. Περίπου στις 23:40, 10-15 άτομα, που ήταν ντυμένοι μασκαράδες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος και κατέστρεψαν δύο αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες διέφυγαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Λίγο αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, η οδός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά στο τουρκικό προξενείο.

Στις 2:40 τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους βγήκαν από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκαν κατά της διμοιρίας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με χημικά και η ομάδα οπισθοχώρησε στους χώρους του ΑΠΘ.

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα και οι δράστες εκτόξευσαν πάνω από 100 βόμβες μολότοφ. Η πυροσβεστική κλήθηκε για να σβήσει μικρές εστίες φωτιάς, από τη ρίψη μολότοφ, ενώ τρία ΙΧ αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών.

Πάνω από 100 μολότοφ εκτόξευσαν οι κουκουλοφόροι
Ζημιές σε ΙΧ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων
Πεδίο μάχης για περίπου μία ώρα

Αγρια επεισόδια από χούλιγκαν

Πριν να συμβούν όλα αυτά, χούλιγκαν είχαν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια αθλητικών αναμετρήσεων. Τα χειρότερα συνέβησαν στο «Παπαστράτειο», κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός- Γλυφάδα, για την Α1 γυναικών πόλο.

Περίπου τριάντα άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στο κολυμβητήριο, προκάλεσαν ζημιές και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως όσους ήταν στην κερκίδα- ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- με συνέπεια να τραυματιστούν δύο άτομα.

Αλωνίζουν οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε Α.Τ. και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Αλωνίζουν οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε Α.Τ. και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Αλωνίζουν οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε Α.Τ. και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας, ενώ διεξαγόταν ο αγώνας Ιωνικός- Ερμής Αγιάς για την Α2 μπάσκετ, οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής συγκρούστηκαν πετώντας πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές σε ΙΧ. Η αστυνομία έκανε 16 προσαγωγές.

Επεισόδια και στη Νίκαια

Από επεισόδια σημαδεύτηκε και ο αγώνας Μαρούσι- Διαγόρας Δρυοπιδέων, για την Α2 μπάσκετ. Στο γήπεδο εισέβαλαν κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Πανηγυρίζει ο Ρουβίκωνας

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ρουβίκωνας πανηγυρίζει για την έντονη δράση του το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο έχει κάνει επιθέσεις σε πρεσβείες, εταιρείες, αλλά και σε γραφείο γιατρού που κατηγορήθηκε για «φακελάκι».

Σε ανάρτηση στο Facebook, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα θριαμβολογεί για τις 7 επιθέσεις για 10 ημέρες, τις αποδίδει στην ενίσχυση της συλλογικότητας και απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους να οργανωθούν με τον Ρουβίκωνα.

Γεωργιάδης: Απαράδεκτες κι επικίνδυνες επιθέσεις

Τα πυρά του κατά της Ολγας Γεροβασίλη έστρεψε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις στα Αστυνομικά μας Τμήματα είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες. Πλέον οι Αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν συνεχώς την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους ακόμη από τις μολότοφ. Η Ηγεσία του Υπουργείου ανύπαρκτη», έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI, thestival, seleo

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ