Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων, «βροχή» μολότοφ κατά των ΜΑΤ και χημικά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων, «βροχή» μολότοφ κατά των ΜΑΤ και χημικά [εικόνες & βίντεο]

Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία: thestival
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στη Θεσσαλονίκη, καθώς κουκουλοφόροι έριξαν «βροχή» βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έξω από το τουρκικό προξενείο.

Στις 2:38, περίπου 50 νεαροί βγήκαν από την πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκαν εναντίον των ΜΑΤ, στην οδό Αγ. Δημητρίου. Οι κουκουλοφόροι έριξαν πάνω από 100 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival, αλλά και πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς και τα επεισόδια διήρκησαν για περίπου μία ώρα. Από τις βόμβες μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές νεαρών, από τις οποίες οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή των συγκεκριμένων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Δύο από τις προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.

Επίθεση δέχθηκαν τα ΜΑΤ στο τουρκικό προξενείο
Πάνω από 100 μολότοφ πέταξαν οι κουκουλοφόροι
Μία ώρα κράτησαν τα επεισόδια
Από τις πέτρες και τις μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε 4 ΙΧ

Φωτογραφίες, βίντεο: thestival, seleo

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ