ΝΔ: Κωμικοτραγική η απάντηση Χαρίτση-Κατρούγκαλου για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας - iefimerida.gr

ΝΔ: Κωμικοτραγική η απάντηση Χαρίτση-Κατρούγκαλου για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας

Νέα Δημοκρατία (Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει την κοινή ανακοίνωση του ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των 70.000 Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας, η Νέα Δημοκρατία.

Στη νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «αφού τα δύο υπουργεία ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αμέσως μετά ομολογούν ότι προσπαθούν να το λύσουν».

«Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι το ΥΠΕΞ εμποδίζει παράνομα τους 70.000 Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές προφανώς για να μην τη μαυρίσουν στις κάλπες, τώρα μιλά αορίστως για την κατάρτιση μιας νομοθετικής ρύθμισης», προσθέτει.

Κλείνοντας απευθύνει το ερώτημα προς τον υπουργό Εξωτερικών: «Αν όντως ο κ. Κατρούγκαλος σκοπεύει να επιτρέψει στους Ελληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις Ευρωεκλογές, τότε γιατί η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας που τους το απαγορεύει υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ; Και, κυρίως, ποιος έδωσε εντολή να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση και με ποιο κίνητρο, όταν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν κανονικά στους πολίτες τους να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ