Επαθε νευρική ανορεξία γιατί ήθελε να μοιάσει στη Βικτόρια Μπέκαμ [εικόνες] - iefimerida.gr

Επαθε νευρική ανορεξία γιατί ήθελε να μοιάσει στη Βικτόρια Μπέκαμ [εικόνες]

υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ηλικία των 13 ετών η Ρέιτσελ Τζόνσον πέρασε τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας. Ωστόσο κατάφερε να τον αντιμετωπίσει και σήμερα, επτά χρόνια αργότερα έχει δίνει μάχη για να προστατέψει νεαρά κορίτσια που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωής από νευρική ανορεξία.

Πριν από 7 χρόνια η έφηβη τότε Ρέιτσελ είχε σαν πρότυπά της γυναίκες όπως η Βικτόρια Μπέκαμ, η Νικόλ Ρίτσι και άλλες αποστεωμένες φιγούρες. Μάζευε τις φωτογραίες τους και ονειρευόταν να τους μοιάσει.

Χαρακτηριστικά η ίδια τότε δήλωνε: « Ορκίστηκα να μην τρώω μέχρι να ήμουν τόσο λεπτό όσο η Βικτόρια Μπέκαμ». Δεν έτρωγε για μέρες και είχε φτάσει αρκετές φορές στα όρια του θανάτου, αφού εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τις είχε προκαλέσει η διατροφική διαταραχή, είχε αποπειραθεί η ίδια τρεις φορές να τερματίσει τη ζωή της λόγο της ασθένειας. Αλλά με συμπαραστάτη την μητέρα της, υπομονή και επιμονή μπόρεσε να ξεπεράσει την νευρική ανορεξία και να ξανακερδίσει τη ζωή της.

Γνωρίζοντας από προσωπική πείρα πόσο ύπουλα λειτουργεί η διατροφική ασθένεια, και πόσο εύκολο είναι για τα νέα κορίτσια να ακολουθούν λάθος πρότυπα και να μην αγαπάνε τον εαυτό τους, αν δεν έχουν το «ιδανικό» βάρος η Ρέιτσελ ξεκίνησε έναν αγώνα ενημέρωσης και καταπολέμησης της ασθένειας.

Συγκεκριμένα, συλλέγοντας υπογραφές μέσω διαδικτύου, απαιτεί να μην δημοσιεύονται επεξεργασμένες με photoshop φωτογραφίες σε περιοδικά που τα διαβάζουν και παιδιά γιατί παίρνουν λάθος πρότυπα.

Στον δικό της αγώνα, συνοδοιπόρος είναι η μητέρα της. Οι δυο τους καλούν την κυβέρνηση να βάζει μία προειδοποίηση όταν υπάρχουν «πειραγμένες» φωτογραφίες, αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στα πακέτα των τσιγάρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ