Εισαγγελέας για την εντολή Αμβρόσιου να φύγει ηλικιωμένος από γηροκομείο, λόγω ομοφυλοφιλίας - iefimerida.gr

Εισαγγελέας για την εντολή Αμβρόσιου να φύγει ηλικιωμένος από γηροκομείο, λόγω ομοφυλοφιλίας

Ποινική έρευνα ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, για την απίστευτη υπόθεση με την εντολή απομάκρυνσης ηλικιωμένου από γηροκομείο στα Καλάβρυτα, επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως η ιστοσελίδα tempo24news, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι την εντολή για την απομάκρυνση του υπερήλικα την έδωσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, καθώς το εν λόγω γηροκομείο υπάγεται στη Μητρόπολη.

Ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ομως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος επικοινώνησαν με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε εκεί για φιλοξενία. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tempo24news, εξαιτίας των αντιδράσεων όταν έγινε γνωστή η εντολή Αμβρόσιου, παρενέβη ο διευθυντής του γηροκομείου και ο μητροπολίτης ανακάλεσε. Ετσι, ο ηλικιωμένος παρέμεινε στο γηροκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ