Θρίλερ με Σπίρτζη: Πήγε με Super Puma στα Χανιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας - iefimerida.gr

Θρίλερ με Σπίρτζη: Πήγε με Super Puma στα Χανιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ο Χρήστος Σπίρτζης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι του Χρήστου Σπίρτζη στα Χανιά, με ελικόπτερο Super Puma, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Υποδομών μετέβη στην Κρήτη, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε στα Χανιά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Ομως, το Super Puma δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στα Χανιά, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ετσι, αποφασίστηκε το ελικόπτερο να πάει στο Ηράκλειο και από εκεί ο υπουργός θα μεταβεί οδικώς στα Χανιά.

Τον κ. Σπίρτζη συνοδεύει κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Τις επόμενες ώρες αναχωρεί για την Κρήτη κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιΐα, διαβάσεις κτλ). Θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.

«Ό,τι ζημιά έχει γίνει θα διορθωθεί» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης ήδη υπάρχει κλιμάκιο μηχανικών από τις προηγούμενες καταστροφές το οποίο συμπληρώνεται τώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές στα προβλήματα στις υποδομές, προσθέτοντας ότι η περιφέρεια Κρήτης «δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το φορτίο των καταστροφών, οπότε θα συνδράμουν οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσον αφορά τη χρηματοδότηση αλλά την κατασκευή και την επιδιόρθωση όλων των φθορών που είχαμε στα δίκτυα».

«Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αυτή τη στιγμή μέσα στις καταστροφές, μέσα στην ένταση των φαινομένων να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και να επανέλθει το νησί στη φυσιολογική ζωή του, αμέσως μετά, το συντομότερο δυνατόν».

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι έχει έρθει ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ και με βατραχανθρώπους για να ψάξουν τον αγνοούμενο, αλλά και ειδική ομάδα, πεζοπόρου τμήματος, που θα πάει να απεγκλωβίσει όσους έχουν εγκλωβιστεί από την κατολίσθηση.

«Πηγαίνουμε προς τα Χανιά, θα κάνουμε σύσκεψη με όλους τους φορείς, το ΕΚΑΒ, την τοπική διοίκηση του στρατού, την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους για να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Το νερό που έχει πέσει είναι παρά πολύ και το θέμα είναι ότι είχε προηγηθεί και το προηγούμενο. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό που είναι ακόμη και ανθρωπίνως δυνατό», εξήγησε ο κ. Ταφύλλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ