Χάος στην Κρήτη από την κακοκαιρία -Κατολισθήσεις, χείμαρροι οι δρόμοι, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χάος στην Κρήτη από την κακοκαιρία -Κατολισθήσεις, χείμαρροι οι δρόμοι, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που, από το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίσσεται στα Χανιά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι κάτοικοι ξαναζούν τις πλημμύρες, που πριν από δέκα ημέρες έπληξαν την περιοχή, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα νερά να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα καταστρέφοντας περιουσίες.

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Κρήτη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Με 7 συνεργεία και 14 άτομα προχώρησε σε 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Το... έστρωσε στον ΒΟΑΚ - Η έντονη χαλαζόπτωση ακινητοποίησε οχήματα σε Φόδελε

Η έντονη χαλαζόπτωση και η και περιορισμένη ορατότητα ανάγκασε τους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους στην Αγία Πελαγία, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες στο neakriti.gr στο ύψος της Φόδελε δεκάδες είναι οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εθνική και να κατευθυνθούν στην παραλία της περιοχής.

«Με μεγάλη δυσκολία», όπως αναφέρουν απεγνωσμένοι οι οδηγοί «καταφέραμε να φτάσουμε στην παραλία και δε ξέρουμε πώς θα φύγουμε αφού το χαλάζι φτάνει τους 30 πόντους».

Οι κατολισθήσεις ήταν διαρκείς από το Μπαλί ως το Φόδελε, ενώ σύμφωνα πάντα με τους εγκλωβισμένους οδηγούς, πέτρες, χώματα αλλά και δέντρα έπεφταν συνεχώς στην εθνική.

Οι οδηγοί ζητούσαν από την Περιφέρεια να στείλει ειδικά οχήματα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν έγκαιρα και με ασφάλεια στα σπίτια τους ενώ κάποιοι άλλοι οδηγοί, που προφανώς βρίσκονταν σε διαφορετικό σημείο, ανέφεραν ότι έφτασε εκεί όπου βρίσκονταν ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε ποια σημεία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω καταπτώσεων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα μετά το χωριό Φουρνές προς Λάκκους, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο από τη διακλάδωση Αργυρούπολης προς Ασή Γωνιά.

Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν τη διέλευση από τις γέφυρες των δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Σελίνου λόγω επικινδυνότητας, ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα του Αλικιανού.

Προβλήματα υπάρχουν και στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω καταπτώσεων χωμάτων και πετρών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές Πλατάνι, Καλάμι και Αγίου Φανουρίου.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εικόνες-Βίντεο: zarpanews, flashnews, neakriti, ekriti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ