Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας (Φωτο: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο 44,6% των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας έχουν θετική γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το 45,6% αρνητική, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, «Sitel».

Επίσης, το 59,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ το 57,7% πιστεύουν ότι οι δύο χώρες θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Παράλληλα, το 50,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Βόρεια Μακεδονία διεξήγαγε σωστά τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ 40,7% έχουν αντίθετη άποψη.

Ακόμα, το 49,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κάνει πιο άνετα τα ταξίδια τους στην Ελλάδα, ενώ το 36,3% θεωρεί πως δεν θα υπάρξει διαφορά.

H δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 31 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου 2019 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.102 ατόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ