Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Ολάντ και Σαρκοζί - iefimerida.gr

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Ολάντ και Σαρκοζί

Nικολά Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα 6% δίνει στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, μια εβδομάδα ακριβώς πριν τις επαναληπτικές εκλογές στη Γαλλία για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για την γαλλική τηλεόραση και την εφημερίδα Le Monde, ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει το 53% της πρόθεσης ψήφου, μείον μία ποσοστιαία μονάδα, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι 47% (+1%) του Νικολά Σαρκοζί,

Ο Ολάντ χάνει 1% σε σχέση με δημοσκόπηση της 22ας Απριλίου, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Σαρκοζί κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα. Το 22% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, τόνισαν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον από τους δύο υποψήφιους θα στηρίξουν.

Το 34% των ψηφοφόρων του Φρανσουά Μπαϊρού δηλώνουν πως θα ψηφίσουν Ολάντ, το 40% Σαρκοζί και το 26% δεν θέλησε να απαντήσει.

Το 14% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν τάσσονται υπέρ του Ολάντ, το 54% υπέρ του Σαρκοζί και το 32% δεν απάντησε.

Το 80% των ψηφοφόρων του Ζαν-Λικ Μελενσόν ψηφίζει Ολάντ και το 3% Σαρκοζί.

Το 90% των υποστηρικτών του Ολάντ είναι σίγουροι για την ψήφο του και το ίδιο ισχύει και για το 90% των ψηφοφόρων του Σαρκοζί.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά στις 27 και 28 Απριλίου σε δείγμα 988 ατόμων άνω των 18 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ