Κακοκαιρία: Πολικές θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς Κελσίου [χάρτης & πίνακες] - iefimerida.gr

Κακοκαιρία: Πολικές θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς Κελσίου [χάρτης & πίνακες]

Εικόνα αρχείου / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» εξακολουθεί να διατηρεί στον «πάγο» -ακόμη και στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου- τα ορεινά της χώρας, και κυρίως τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το ρεκόρ του πρωινού της Δευτέρας καταγράφηκε στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, με τον υδράργυρο να «κατρακυλά» στους -14,2 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί ο Αγιος Παύλος Ημαθίας με -12,9 βαθμούς Κελσίου, οι -10 βαθμοί της Βλάστης (ορεινή Κοζάνη), η Κερασιά Πέλλας (-9,6 βαθμούς Κελσίου) και η Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1 βαθμούς Κελσίου).

Ο πίνακας με τις οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Κακοκαιρία: Πολικές θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς Κελσίου [χάρτης & πίνακες] | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το πολικό ψύχος θα συνεχιστεί -εν μέρει πιο απαλό- και αύριο Τρίτη, και σε ορισμένες περιοχές και την Τετάρτη.

Ενδεικτικά, στην πόλη της Κοζάνης την Τρίτη ο υδράργυρος θα πέσει έως και τους -4 βαθμούς Κελσίου και την Τετάρτη έως τους -2 βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα κινηθεί στους -3 βαθμούς Κελσίου και στην Πτολεμαΐδα, ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι ο ένας βαθμός Κελσίου.

Είναι πολλά τα... μποφόρ

Στο μεταξύ, σε πολλές περιοχές πνέουν θυελλώδεις οι άνεμοι, με συνέπεια να έχει σημάνει απαγορευτικό απόπλου για αρκετά λιμάνια και δρομολόγια.

Στον παρακάτω χάρτη του meteo.gr με κόκκινο απεικονίζονται οι περιοχές όπου σήμερα, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, οι άνεμοι θα πνέουν με ισχύ άνω των 8 μποφόρ:

Κακοκαιρία: Πολικές θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς Κελσίου [χάρτης & πίνακες] | iefimerida.gr 1

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, νωρίτερα τη Δευτέρα, σήμανε «συναγερμό» για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ