Λοβέρδος: Η χώρα από το Μάιο θα κάνει αναπτυξιακά βήματα - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Η χώρα από το Μάιο θα κάνει αναπτυξιακά βήματα

Λοβέρδος: Η χώρα από το Μάιο θα κάνει αναπτυξιακά βήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους τρεις δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα μετά τις εκλογές, περιέγραψε ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος, διαμηνύοντας παράλληλα ότι το κόμμα του μπορεί να εγγυηθεί ότι στη χώρα θα επιστρέψει η ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σάμο, μιλώντας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Λοβέρδος, ανάφερε χαρακτηριστικά πώς «εμείς είμαστε φορείς μίας πορείας δύσκολης, μιας πορείας όμως που προϋποθέτει την εφαρμογή ενός προγράμματος για μια χώρα όχι γονατισμένη με τους πολίτες να μένουν όρθιοι και που από τον Μάιο θα ξεκινήσει αναπτυξιακά βήματα».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε , επίσης, ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να πορευτεί η χώρα μετά τις εκλογές. Ο ένας είναι ο καταστροφικός δηλαδή μια χώρα που δεν θα έχει κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει προοπτική συγκυβέρνησης και τα κόμματα θα είναι μειοψηφία στη βουλή και το λαό.

Ο δεύτερος, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, θα είναι παρά πολύ δυσάρεστος αφού θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά λαϊκή μειοψηφία και το σύνολο των δυνάμεων που θα έχουν κοινή πορεία θα είναι κάτω από το 50% άρα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ο τρίτος και τελευταίος τρόπος, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, είναι ο δυσάρεστος που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μετά την ενοποίηση των ταμείων. «Ο ΕΟΠΥΥ » είπε, «είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που όμως συναντά την αντίδραση από τους γιατρούς που δεν συμβάλλονται με τον οργανισμό».

Σε περίπτωση που οι γιατροί εμμείνουν στην άρνησή τους να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, θα τους αφαιρέσει το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη μεγάλη καμπάνια που έχει ξεκινήσει το υπουργείο του για τον ιατρικό έλεγχο για μεταδιδόμενα νοσήματα στους οικονομικούς μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ