Γιούνκερ: Ονειρο η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Ονειρο η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου

Γιούνκερ: Θα πείσω τον Ολάντ να μην ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε αποφασισμένος να μπει στη διαδικασία να πείσει τον σοσιαλιστή υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να μην ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, στην περίπτωση που ο τελευταίος αναδειχθεί νικητής των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο κ.Γιουνκέρ τονίζει ότι εάν ο σοσιαλιστής υποψήφιος κερδίσει το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 6 Μαΐου «θα του μιλήσει» σε μια προσπάθεια να τον πείσει να μην ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, που όπως ο ίδιος ο κ. Ολάντ έχει δηλώσει είναι ένας από τους βασικούς του στόχους.

«Η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου και της αφαίρεσης σημαντικών στοιχείων του, είναι ένα όνειρο», συνέχισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε και πάλι «πεπεισμένος» για την επικύρωση του συμφώνου, το οποίο κατά την άποψή του «δημιουργεί εμπιστοσύνη στην μακροπρόθεσμη σταθερότητα του συστήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ