fbpx Κιμάς για μπολονέζ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κιμάς για μπολονέζ

Κιμάς για μπολονέζ
22|02|2019 | 15:03

Τα μακαρόνια με κιμά -μπολονέζ- είναι μια εύκολη συνταγή, αλλά θέλει τα μυστικά tης.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι σέλινο, 1/2 φλυτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό μεγάλο
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα
  • 1 πακέτο ριγκατόνι ή σπαγγέτι ή ταλιατέλες al dente

Κιμάς για μπολονέζ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο ροδίστε κρεμμύδι, σέλινο και καρότα για 5 λεπτά -Στο τέλος ρίξτε τα σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Προσθέστε τον κιμά και αναμείξτε απαλά επί 5 λεπτά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Πρέπει ο κιμάς να ροδίσει καλά -Προσθέστε το γάλα, αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί -Αυτό είναι το πρώτο μυστικό
  • Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια λευκό κρασί, ανακατέψτε κάπου κάπου, αφήστε να απορροφηθεί -Το άφθονο κρασί είναι το άλλο μυστικό της συνταγής
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα και 1 ποτηράκι νερό
  • Το τρίτο μυστικό: Αφήστε τη μπολονέζ να βράσει 3 ώρες. Στις περισσότερες συνταγές για αυθεντική, ιταλική μπολονέζ βλέπω ότι πρέπει να βράσει 5-6 ώρες
  • Βράστε τα μακαρόνια της επιλογής σας σε αλμυρό νερό, σερβίρετε με μπόλικη μπολονέζ και άφθονη παρμεζάνα

Κιμάς για μπολονέζ | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ