Το Brexit διώχνει τη Honda -Kλείνει το εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία - iefimerida.gr

Το Brexit διώχνει τη Honda -Kλείνει το εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Brexit προκαλεί κλυδωνισμούς στην εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων και τρομάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Honda ανακοίνωσε επίσημα πως θα κλείσει το εργοστάσιο του Σουίντον.
Στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή το 5θυρο Honda Civic και απασχολούνται 3.500 άτομα. Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, θα αναμορφώσει πλήρως το παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων της προκειμένου να επικεντρωθεί στις προσοδοφόρες αγορές και στα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση. Επίσης, μέχρι το 2021, τη χρονιά κλεισίματος του εργοστασίου, οι ιθύνοντες της Ηοnda έχουν αποφασίσει να μειώσουν την παραγωγή του ιαπωνικού μικρομεσαίου μοντέλου. Την ίδια χρονιά αναμένεται να σταματήσει και η παραγωγή του Civic Sedan στην Τουρκία.

Προβληματισμένες εμφανίζονται και άλλες εταιρείες που έχουν γραμμές παραγωγής στη Γηραιά Αλβιώνα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ποιες θα αποχωρήσουν οριστικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στα επόμενα χρόνια το σκηνικό της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αγγλία δε θα είναι το ίδιο. Εδώ να σημειώσουμε πως εργοστάσια παραγωγής στη συγκριμένη χώρα έχουν οι Jaguar-Land Rover, Nissan, MINI, Toyota, Rolls-Royce, Aston Martin, Lotus, McLaren, Οpel & Honda (η Ford κατασκευάζει κινητήρες και κιβώτια μόνο). Εν αναμονή των εξελίξεων…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργοστάσιο αυτοκίνητα Honda Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ