Ο Ολάντ παραδέχεται πως έρχεται κύμα απολύσεων μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Ολάντ παραδέχεται πως έρχεται κύμα απολύσεων μετά τις εκλογές

Ο Ολάντ παραδέχεται πως έρχεται κύμα απολύσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συνδικάτα προειδοποιούν ότι οι εταιρείες προετοιμάζονται για σειρά απολύσεων και νέο ψαλίδισμα μισθών μετά την 6η Μαϊου, αποκαλύπτει το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση με τον ίδιο επικεφαλής δεν θα σταθεί αμέτοχη απέναντι στην πολιτική των εταιριών και δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien πως «Πρέπει να πούμε σε αυτές τις εταιρίες ότι δεν θα το δεχτούμε αυτό χωρίς να αντιδράσουμε».

Επανέλαβε επίσης ότι στα σχέδιά του είναι φορολογήσει το εισόδημα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ στο 75% και να αυξήσει τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικά τις τράπεζες αλλά και να προχωρήσει σε μια μικρή αύξηση του κατώτερου μισθού στη Γαλλία, ενός από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

«Το μέγεθος της αύξησης θα πρέπει να είναι μικρό δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, ειδικά για πολλές μικρές επιχειρήσεις», είπε ο Ολάντ ο οποίος αναμένεται να είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 6 Μαϊου επικρατώντας του σημερινού προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Η δημοτικότητα του ηγέτη των συντηρητικών δέχτηκε μεγάλο πλήγμα την Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό της ανεργίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 1999 (h ανεργία στη Γαλλία δεν έχει πέσει κάτω από το 7% τα τελευταία 30 χρόνια). Σε περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις τότε ο Σαρκοζί θα γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος εδώ και πάνω από 30 χρόνια που θα ηττηθεί στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί.

«Ο Σαρκοζί θα ήταν ελεύθερος να επιβάλει ακόμη αυστηρότερα μέτρα λιτότητας αν κέρδιζε στις 6 Μαϊου.Η πραγματική υποχρέωση της Αριστεράς δεν είναι να πείσει τους απλούς ψηφοφόρους-- εργαζόμενους, υπαλλήλους, κατοίκους της επαρχίας, ακόμη και τους νέους--ότι είναι χρήσιμο να μας ψηφίσουν. Ως υποψήφιος και ως πρόεδρος απευθύνομαι στους ψηφοφόρους εκείνους που αισθάνονται ότι έχουν πληγεί, που έχουν υποφέρει πολύ εξαιτίας της κρίσης», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξή που παραχώρησε στην Le Parisien.

Μετά από όλα αυτά, το ντιμπέιτ της Τετάρτης αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολάντ πάντως ανυπομονεί: «Κρίνοντας από τον τόνο και το περιεχόμενο της εκστρατείας, το ντιμπέιτ θα είναι σκληρό. Είμαι έτοιμος»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ