Η σύζυγος, η θεία, η κόρη και ο ξάδελφος δείχνουν Άκη για τις μίζες - iefimerida.gr

Η σύζυγος, η θεία, η κόρη και ο ξάδελφος δείχνουν Άκη για τις μίζες

Η σύζυγος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο της παίρνει η δικαστική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς μετά την ολοκλήρωση των πρώτων απολογιών, έχουν προφυλακιστεί σχεδόν όλοι: η γυναίκα, η κόρη, ο ξάδελφος, η λογίστρια και φυσικά ο ίδιος ο Άκης.

Τα στενά συγγενικά πρόσωπα του Άκη Τσοχατζόπουλου, που κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση με τις μίζες, «έδειξαν» ουσιαστικά τον πρώην υπουργό ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το σκάνδαλο με το δίκτυο των off-shore εταιρειών που ξέπλεναν το χρήμα από τις προμήθειες των TOR-M1 και των υποβρυχίων για το οποίο κατηγορείται το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τη Δικαιοσύνη. Κορυφαία στιγμή, η απολογία της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, που πρακτικά δήλωσε άγνοια για όλη την υπόθεση!

Ωστόσο, κανείς τους δεν φαίνεται να έπεισε τον ανακριτή καθώς όλοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Εξαίρεση, η θεία της Βίκυς Σταμάτη και ο αδελφός της που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έτσι, από χτες προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βρίσκονται η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αλλά και οι επιχειρηματίες Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σταμάτη: Μια γυναίκα σαν εμένα δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες

Οι προφυλακίσεις έκλεισαν χτες το πρωί με την Βίκυ Σταμάτη να πηγαίνει στον ανακριτή με υπόμνημα όπου υποστήριξε ότι «μια γυναίκα όπως η ίδια το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση»!

H δεύτερη σύζυγος του πρώην υπουργού είπε ακόμα ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους της, εκτός του Νικόλαου Ζήγρα και της θείας της Αικατερίνης Σταμάτη. Η θεία της ήταν εκείνη άλλωστε που έκαψε ουσιαστικά με την απολογία της τον πρώην υπουργό καθώς τον συνέδεσε με την Torcaso, σχέση την οποία εκείνος είχε αρνηθεί.

Ωστόσο ο ανακριτής θεώρησε προφανώς ότι κάτι παραπάνω ήξερε η κ. Σταμάτη, ειδικά για τον τρόπο που απέκτησε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μέσω της εταιρείας Nobilis), και γι'αυτό διέταξε την προφυλάκισή της. Έτσι η δεύτερη σύζυγος του Άκη πέρασε χτες την πρώτη της νύχτα στον Κορυδαλλό, παρότι έχει ανήλικο παιδί.

Κόρη και θεία έδειξαν τον Άκη

Στο ίδιο μήκος κύματος, της παντελούς άγνοιας για την υπόθεση κινήθηκε και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, μια μέρα πριν. Στην απολογία της η Αρετή Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της με τον πατέρα της ήταν καθαρά τυπικές λόγω του διαζυγίου με τη μητέρα της και της παρουσίας της νέα συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

Για τη μεζονέτα 274 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, η κόρη του Άκη υποστήριξε ότι η αγοραπωλησία του ακινήτου δεν ήταν εικονική -όπως αναφέρει το δικαστικό πόρισμα- ενώ για το διαφορετικό ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο είπε ότι γράφτηκε «εκ παραδρομής»! Όπως σημείωσε, η ιδια με δικά της χρήματα αγόρασε το ακίνητο που ήδη εκμίσθωνε από εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε, συμπτωματικά, ο θείος της (Νίκος Ζήγρας), με χρήματα από πώληση άλλου ακίνητου στην Καλλιθέα.

Την πιο ξεκάθαρη σύνδεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις μίζες την έκανε όμως η θεία της Βίκυς Σταμάτη, η Αικατερίνη. Στο γραπτό υπόμνημά της προς τον ανακριτή, η Αικατερίνη Σταμάτη έκαψε κυριολεκτικά τον Άκη, καθώς για πρώτη φορά έγινε ευθεία σύνδεση του πρώην υπουργού με την off-shore εταιρία Torcaso, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και τις μίζες.

Οπως αναφέρει η κυρία Σταμάτη, ο γαμπρός της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα για τα συνεργεία που έχτιζαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη. Σε μια περίπτωση όμως, όταν έπρεπε να πληρώσει τρια εκ. ευρώ και ο γαμπρός της ήταν σε διακοπές, ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να πληρώσει εκείνος το ποσό. Το έμβασμα ήρθε όντως, όμως είχε καταθέτη την εταιρία Torcaso!

Δεσμεύουν τα πάντα!

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη διέταξε να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Βίκυς Σταμάτη. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε αίτηση αναίρεσης, αλλά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την απέρριψε. Πάντως, η Βίκυ Σταμάτη ειναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την ελευθερία της. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Βασίλης Χειρδάρης, ήδη προσέφυγε και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτός Κορυδαλλού βρίσκεται, αλλά με περιοριστικούς όρους, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, ο οποίος εμπλέκεται στις εργασίες ανακαίνισης του νεοκλασικού και «υπογράφει» τα σχετικά παραστατικά ως «Παναγιώτης Παπαλιάκος». Σύμφωνα όμως με το πόρισμα σε μια τουλάχιστον από τις συναλλαγές εμφανίζεται ως... εκπρόσωπος της Nobilis.

Νέα ευρήματα οι λογαριασμοί στην Ελβετία

Στο εξής, η έρευνα για τις μίζες και τις off-shore του Ακη Τσοχατζόπουλου θα στραφεί στα νέα ευρήματα που προέκυψαν από τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και από τις εφόδους που έγιναν στο σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού.

Στις εφόδους της, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS. Η αστυνομία έκανε έρευνες στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην οδό Κομνά Τράκα και εκεί βρέθηκαν τα εν λόγω παραστατικά τα οποία ανήκουν στην Βίκυ Σταμάτη καθώς και στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα.

Από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως θα εξαρτηθεί ουσιαστικά το αν θα ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε όσους ήδη κατηγορούνται για την υπόθεση αλλά και το αν θα υπάρξουν νέοι κατηγορούμενοι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ