Δάνειο Πολάκη: Σύσκεψη αυτή την ώρα στην ΤτΕ -Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στην διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης, για το δάνειο στον Παύλο Πολάκη.

Σημειωτέων ο κ.Τσακιράκης είναι ο επικεφαλής της ανώτατης επιτροπής χορηγήσεων από την οποία περνούν αιτήσεις δανείων «υψηλής διαβάθμισης» όπως δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα. Η σύσκεψη έχει αντικείμενο τα δύο προσωπικά δάνεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Πηγές της Attica Bank σημείωναν νωρίτερα ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένη στα όσα αναφέρει ο κανονισμός πιστοδοτήσεων. Επιμένοντας ότι η αίτηση του κ.Πολάκη κάλυπτε τους προβλεπόμενους δείκτες φερεγγυότητας. Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι ο φάκελος εμπεριείχε και άλλες εγγυήσεις πέρα από το επίμαχο ακίνητο στην Κρήτη.

Κρίσιμα ωστόσο παραμένουν τα εξής ερωτήματα:

1) γιατί το δάνειο ήταν σπαστό;

2) Με τι επιτόκιο χορηγήθηκε;

3) Γιατί προτιμήθηκε καταναλωτικό και όχι στεγαστικό με χαμηλότερο επιτόκιο;

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί επίσης ότι μεταξύ των προϊόντων που προσφέρει η Attica Bank στους πελάτες της περιλαμβάνεται το Attica extra large το οποίο είναι καταναλωτικό δάνειο έως 300.000 ευρώ το οποίο ωστόσο απαιτεί εμπράγματη εξασφάλιση ενώ το επιτόκιο ξεκινά από το 5% συν euribor μηνός.

Τραπεζικές πηγές, τέλος, σημειώνουν ότι όσο υψηλότερο είναι ένα δάνειο, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το επιτόκιο προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος του ρίσκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παύλος Πολάκης δάνειο Attica Bank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ