Παρέμβαση της ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη -Ζητά εξηγήσεις από την Attica Bank - iefimerida.gr

Παρέμβαση της ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη -Ζητά εξηγήσεις από την Attica Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδας/Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η υπόθεση του καταναλωτικού δανείου που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, από την Attica Bank.

Η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ, θα ζητήσει από τη διοίκηση της Attica Bank και τα εμπλεκόμενα στελέχη, πληροφορίες για το είδος του προϊόντος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, δυο είναι τα σημεία που έχουν προβληματίσει τις εποπτικές αρχές: το εξαιρετικά ασυνήθιστα υψηλό ποσό για καταναλωτικό δάνειο και κυρίως το γεγονός ότι η εξασφάλιση του ποσού έχει γίνει με ήδη υποθηκευμένο ακίνητο.

Προβληματίζει επίσης η ταχύτητα έγκρισης του δανείου σε μια περίοδο που οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση ακινήτου απαιτούν τουλάχιστον το 30% της αξίας του στεγαστικού δανείου να καλύπτεται με μετρητά. Όπως έγραψε νωρίτερα το economistas.gr είναι δεκάδες οι περιπτώσεις υγιών επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να αντλήσουν κεφάλαιο κίνησης, με ανταγωνιστικούς όρους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη δραστηριότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ