Βεστερβέλε: Αξεπέραστη βλακεία η δήθεν τεμπελιά του Ελληνα - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Αξεπέραστη βλακεία η δήθεν τεμπελιά του Ελληνα

Βεστερβέλε: Αξεπέραστη βλακεία η δήθεν τεμπελιά του Ελληνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Zeit υποστήριξε ότι οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους για τον Ελληνα εργαζόμενο και την δική τους πεποίθηση ότι εκείνοι δουλεύουν σκληρότερα.

«Αυτά τα στερεότυπα, όπου οι Έλληνες κάθονται κάτω από το δέντρο με ένα μπουκάλι ρετσίνα και ελιές, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν σκληρά, είναι αξεπέραστη ανοησία. Όπως και η ιδέα ότι σύντομα όλοι στην Ευρώπη θα μιλούν γερμανικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των Γερμανών, Γκίντο Βεστερβέλε και παραδέχτηκε ότι ανησυχεί για την αυξανόμενη οργή απέναντι στην «γερμανική λιτότητα» από Ισπανούς, Έλληνες και Ιταλούς αλλά... δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

«Το Βερολίνο εστιάζει στην δημοσιονομική πειθαρχία επειδή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κρίση χρέους ενισχύοντας το χρέος. Παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πιστεύει ακόμη κανείς ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω παραγωγής επιπλέον χρέους;» αναρωτήθηκε και συνέστησε υπομονή σε όσους λένε ότι η πολιτική λιτότητας -όπως έδειξε και η εξέλιξη των δημοσιονομικών στην Ισπανία- δεν αποδίδει: «Η ισπανική κυβέρνηση δεν θα περικόψει μόνο δαπάνες, αλλά στηρίζεται και σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό δεν αποδίδει μέσα σε εβδομάδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ