Cosy, ατμοσφαιρικά, με τέλεια θέα: 8 εστιατόρια ιδανικά για του Αγίου Βαλεντίνου, από 22 ευρώ το άτομο

Μπορεί να είναι πολλοί εκείνοι που διαφωνούν με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς ως γνωστόν οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα, αλλά κανείς ποτέ δεν διαφώνησε με το γνωμικό «Ο έρωτάς περνά από το στομάχι».

Αυτό λοιπόν σκέφτηκαν και πολλά εστιατόρια της Αθήνας και αποφάσισαν να βγάλουν ένα ειδικό, αγιοβαλεντίνικο μενού ώστε να σας δελεάσουν για την αυριανή ημέρα.

Αν δεν τρελαίνεστε με τα «έθιμα» της ημέρας των ερωτευμένων, δηλαδή με τα μπαλόνια, τα σοκαλατάκια και άλλα γλυκανάλατα, τότε πάρτε το ταίρι σας και βγείτε για ένα ωραίο, ρομαντικό δείπνο στα παρακάτω εστιατόρια.

Αίγλη Ζαππείου /35 ευρώ το άτομο

«Για εσάς που είστε ερωτευμένοι και θέλετε να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον πιο ξεχωριστό τρόπο, ετοιμάσαμε το πιο ρομαντικό μενού», αναφέρει σε δημοσίευσή του η Αίγλη Ζαππείου προσκαλώντας μας να γιορτάσουμε την ημέρα μαζί τους.

Σούπα βελουτέ, σολομός και μία σοκολατένια καρδιά στο τέλος είναι μερικά από τα πιάτα που θα κάνουν και το στομάχι σου να ερωτευτεί.

Κήπος Ζαππείου- Τηλέφωνο: 21 0336 9300

Hilton

To Hilton έχει πλέον παράδοση στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς κάθε χρόνο σκέφτεται τους ερωτευμένους.

Φέτος επανέρχεται με μία σειρά από προτάσεις, ώστε να βγείτε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να εκφράσετε την αγάπη σας.

Ετσι όπως κάθε χρόνο, στο Hilton Αθηνών η ημέρα αυτή θα είναι ξεχωριστή: gourmet μενού 6 πιάτων στο Galaxy Restaurant με θέα στην Ακρόπολη, Special Valentine’s Cocktails στο Galaxy bar, πλούσιο μπουφέ για ερωτευμένους στο Βυζαντινό με Guest DJ και ειδικά πακέτα χαλάρωσης και ομορφιάς στο Hiltonia Spa.

Επίσης αύριο το Βυζαντινό θα παρουσιάσει έναν πλούσιο μπουφέ με φίνες, ντελικάτες γεύσεις που θα… αποπλανήσουν τον ουρανίσκο σας: σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σταθμός κοπής με μοσχαρίσιο rib-eye αλλά και ολόκληρο σολομό με τα συνοδευτικά τους, ριζότο που παρασκευάζεται από τον σεφ μπροστά σας.

Τέλος το Hilton έχει φροντίσει να υπάρχει και μπουφές γλυκών θα σας εντυπωσιάσει: μιλφέιγ καρύδα, μους σοκολάτας με κουλί από φρούτα του πάθους, σοκολατένιες καρδιές, cheese cake φράουλα και φυσικά το περίφημο σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και marshmallows.

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46/ Βυζαντινό: 2107281400, Galaxy: 2107281407, Hiltonia Spa: 2107281801

Su Casa

Και το Su Casa ετοιμάζει εκπλήξεις για την ημέρα των ερωτευμένων.

Η αναπαλαιωμένη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’50 στην Πλατεία Νυμφών μπαίνει αύριο σε ερωτικό κλίμα με τον σεφ Διονύση Παπανικολάου να ετοιμάζει μια σειρά από προσεγμένα πιάτα. Σαλάτα με σταφύλι, ricotta και dressing sorbet μάνγκο, το carpaccio τόνου, τα λιγκουίνι καβουροπόδαρο, τα βασιλικά χτένια, το χταπόδι με φάβα, το φιλέτο γλώσσας, αλλά και γαρίδες σπαράγγια είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν.

Μόνο μην ξεχάσεις να αφήσεις και λίγο χώρο για το γλυκό, όπως το τραγανό μιλφέιγ και το εξαιρετικό σουφλέ σοκολάτας.


Πλατεία Νυμφών Γλυφάδα/ Τηλέφωνο: 21 0898 5554

Balcony Restaurant & Bar /35 ευρώ το άτομο

Ένα ακόμη νεοκλασικό στο Κουκάκι έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού για εσένα και τον αγαπημένο/η σου.

Αν λοιπόν θέλεις να γιορτάσεις την ημέρα κάπου ρομαντικά και χωρίς ιδιαίτερη φασαρία, το Balcony Restaurant & Bar είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Οσο για το μενού, η «ανθισμένη καρδιά» , ο «παθιασμένος ταύρος» και η «απόλυτη αγάπη» θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα της ημέρας.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι/ 21 1411 8437

Mantzarou 3 /22,5 ευρώ το άτομο

Αν θέλεις να γιορτάσεις τον έρωτά σου σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Αθήνα, τότε μπορείς να περάσεις μία βόλτα από το Mantzarou 3.

Το μενού έχει ιταλικό άρωμα με ελληνικές επιρροές, ενώ εκτός από φαγητό, περιλαμβάνει και μία φιάλη κρασί, ώστε να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα με το άλλο σου μισό.

Μαντζάρου 3/ Τηλέφωνο: 21 0338 8216

IKI sushi lounge

Αν εσύ και το ταίρι σου έχετε μία προτίμηση στις ασιάτικες γεύσεις, τότε μπορείς να επισκεφτείς το IKI sushi lounge εστιατόριο, το οποίο και έχει βγάλει ένα ειδικό μενού λόγω της ημέρας για... δύο.

Σαλάτα, σούσι και φυσικά επιδόρπιο με φράουλα είναι μερικά από τα πράγματα που περιλαμβάνονται στο μενού.

Κηφισίας 176, Τηλέφωνο: 21 0677 1165

St' Astra Restaurant /55 ευρώ το άτομο

To εστιατόριο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, St’ Astra, φέτος σου υπόσχεται πως η ημέρα των ερωτευμένων θα σου μείνει αξέχαστη!

Αν, λοιπόν, θέλεις να απολαύσεις ένα δείπνο με το ταίρι σου και θέα την Ακρόπολη αύριο, ρίξε μία ματιά στο ειδικό μενού του εστιατορίου.

Μάλιστα αν θέλεις να περάσεις μία βραδιά στο ξενοδοχείο του εστιατορίου, το Radisson Blu Park Hotel, οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου έχουν σκεφτεί και γι΄αυτό.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Τηλέφωνο: 21 0889 4500

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ