Ενόχληση στο ΚΙΝΑΛ για το φλερτ Γερουλάνου με ΣΥΡΙΖΑ -«Γκάφα ολκής» - iefimerida.gr

Ενόχληση στο ΚΙΝΑΛ για το φλερτ Γερουλάνου με ΣΥΡΙΖΑ -«Γκάφα ολκής»

Ο Παύλος Γερουλάνος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενόχληση προκάλεσε σε πολλούς στο ΚΙΝΑΛ το ξαφνικό φλερτ του Παύλου Γερουλάνου με τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, που κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή της ενόχλησης ήταν η φράση του Παύλου Γερουλάνου, πρώην υπουργού Πολιτισμού του Γιώργου Παπανδρέου, ότι «ιδεολογικά είναι πιο κοντά» με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος... σε μια φάση που οι σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι στο ναδίρ. Και αυτό γιατί, ενώ η υποψηφιότητά του κρίθηκε εξαρχής «αστική», με ευαισθησίες για την πρωτεύουσα και σύγχρονες προτάσεις, ως ένας υποψήφιος που θα μπορούσε να προσεγγίσει ένα κοινό πέρα από το ΚΙΝΑΛ, φαίνεται ότι έκανε γκάφα που θα του στοιχίσει εκλογικά.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε πολλά μηνύματα από κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τη δήλωσή του. «Με αυτά που λες στέλνεις κατευθείαν τους ψηφοφόρους μας στον Κώστα Μπακογιάννη», του είπε βουλευτής της Β' Αθηνών, στο τηλέφωνο, ενοχλημένος από τις δηλώσεις του.

Σε επίπεδο ηγεσίας, στελέχη κοντά στη Φώφη Γεννηματά σημειώνουν ότι εκείνοι τέτοια δήλωση «δεν θα την έκαναν». Αναφέρουν, ωστόσο, ότι δείχνουν ανοχή, εκτιμώντας ότι η προσπάθεια του Παύλου Γερουλάνου είναι να στήσει γέφυρες με το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι είναι μια πολιτική γκάφα ολκής, είτε έγινε συνειδητά είτε όχι.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου έγινε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 98,4. Ερωτηθείς αν θα συνεργαζόταν με τον Κώστα Μπακογιάννη ή άλλον υποψήφιο, ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε ότι «ιδεολογικά είμαστε πιο κοντά με τον Νάσο Ηλιόπουλο απ’ ό,τι με τον κ. Μπακογιάννη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε ανά ζευγάρια και οι τρεις μαζί», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί με την ακατανόητη πρότασή του.

Αλλά ο Παύλος Γερουλάνος δεν έμεινε σε αυτά. Τάχθηκε κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα Εξάρχεια και δήλωσε κατά του Airbnb στην περιοχή!

«Τα Εξάρχεια δέχονται επιθέσεις από δύο πλευρές. Η μία είναι από τις χρυσές βίζες και τα Airbnb και η άλλη το παρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών. Οργανωμένες μαφίες χρησιμοποιούν το καθεστώς των Εξαρχείων για να κάνουν χρυσές δουλειές», είπε ο κ. Γερουλάνος και προσέθεσε:

«Πρέπει να κυνηγήσουμε το χρήμα. Ποιος κερδίζει από το “άβατο” των Εξαρχείων; Αυτό θέλει συντονισμένη προσπάθεια και τη συνδρομή του πρωθυπουργού. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων λένε ότι δεν αντέχουν άλλο και ζητούν τη βοήθειά μας. Πρέπει να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα και να θέσουμε προτεραιότητες για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια. Ειδάλλως τα Εξάρχεια είτε θα γίνουν ένας χώρος οργανωμένου εγκλήματος είτε μια γειτονιά χωρίς χαρακτήρα, όπου τα νοίκια ανεβαίνουν λόγω Airbnb».

Θεωρεί εαυτόν ανεξάρτητο υποψήφιο

Σημειώνεται ότι το Κίνημα Αλλαγής έδωσε αμέσως ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου στον δήμο Αθηναίων, μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Εκείνος, ωστόσο, έκρινε προτιμότερο, από την πρώτη στιγμή, να πάρει αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ! Επέμεινε ότι θεωρεί τον εαυτό του ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

«Δεν έχω πάρει χρίσμα από κανένα κόμμα, παρουσίασα μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη κάθε φορέα που θέλει να στηρίξει το πρόγραμμά μας και τον συνδυασμό που θα φτιάξουμε. Αλλά μέχρι εκεί. Αλισβερίσια και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι που απαξιώνουν τον θεσμό και απαξιώνουν τον πολίτη δεν θα δείτε εδώ. Η απόφαση των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου με τιμά, όπως θα είναι τιμή μου η στήριξη κάθε πολιτικού συλλογικού φορέα», είχε πει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ