Σταματάκης: Τετάρτη με Σάββατο η κακοκαιρία «Χιόνη» -Πού θα χιονίσει [βίντεο]

Νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών με το νέο κύμα κακοκαιρίας να παίρνει το όνομα «Χιόνη» προετοιμάζοντας μας έτσι για το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες στην χώρα μας.

Σύμφωνα μεν την αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Σταματάκη και το forecast weather, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στην χώρα μας από αύριο.

Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο, ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και το Ιόνιο 8,9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Κάποιες χιονοπτώσεις θα έχουμε και ίσως πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Αττικής πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο.

Το φαινόμενο «Χιονιάϛ» θα εξασθενίσει σταδιακά από την Παρασκευή αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με επιπλέον βροχοπτώσεις στα πεδινά και επιπλέον χιονοπτώσεις στα ορεινά από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω.

Η θερμοκρασία στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς και οι βοριάδες θα εξασθενίσουν σταδιακά από το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθούν από 4 έως 5 μποφόρ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποια προβλήματα στην ακτοπλοΐα τις επόμενες μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ