Βορίδης: Περίεργη διάταξη υπέρ Κουφοντίνα -Καλογήρου: Fake news | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Βορίδης: Περίεργη διάταξη υπέρ Κουφοντίνα -Καλογήρου: Fake news

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 37 του νομοσχεδίου του υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορά στη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και προβλέπει αλλαγές για την έκτιση ποινής στις αγροτικές φυλακές προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τη διάταξη, μπορεί μία μέρα εργασίας στις αγροτικές φυλακές να υπολογιστεί σε τρεις μέρες ποινής εφόσον ο κρατούμενος δουλεύει και στο ζαχαροπλαστείο ή στο αρτοποιείο της φυλακής. Μέχρι σήμερα η διάταξη αυτή αφορούσε μόνο τις αγροτικές εργασίες.

Ο κ. Βορίδης ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, δεδομένου ότι π Δημήτρης Κουφοντίνας υπηρετεί στις αγροτικές φυλακές, εαν η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει κάποια στόχευση ή όχι.

«Αυτό τώρα με το αρτοποιείο έχει καμία σχέση με τις αγροτικές φυλακές και τον Κουφοντίνα; Να καταλάβω πως σας ήρθε η εντελώς στοχευμένη διάταξη. Διερωτώμαι γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η πρόβλεψη για όποιον εργαζόταν σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές και για το αρτοποιείο της κεντρικής αποθήκης των φυλακών. Τώρα ξαφνικά μπαίνει και αυτό ειδικώς. Να μας πείτε πως σας ήρθε η εξειδικευμένη και στοχευμένη διάταξη. Δεν λέω ακόμα ότι είναι φωτογραφική» είπε ο κ. Βορίδης.

Καλογήρου: Fake news, δεν αφορά στον Κουφοντίνα

Ο κ. Καλογήρου ακούστηκε να λέει από το έδρανο του «μην αναπαράγετε fake news γιατί θα διαψευστείτε».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε τον λόγο και απαντώντας στην ερώτηση του κ. Βορίδη ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί με την έκτιση της ποινής του στις αγροτικές φυλακές μετράει ήδη μία μέρα εργασίας σε τρεις έκτισης ποινής.

«Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε διάταξη για έναν ενιαίο κανόνα σε άλλες φυλακές μετρούσε για δύο μέρες και σε άλλες μετρούσε για τρεις. Γιατί η μια φυλακή να λειτουργεί με έναν τρόπο και μια άλλη φυλακή να λειτουργεί με άλλο τρόπο. Δεν αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν είναι η διάταξη φωτογραφική διότι ήδη για εκείνον ξέρουν οι τρεις μέρες. Το κάνουμε για να έχουμε ένα ενιαίο τρόπο προκειμένου να μην υπάρχουν φυλακές με διαφορετικές ταχύτητες».

«Και άλλα μέλη της 17Ν έπαιρναν άδειες επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ»

Ο κ. Καλογήρου απαντώντας όμως και στην κριτική που γίνεται για τις άδειες που έχει πάρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρθηκε και σε άλλους καταδικασμένους της 17 Νοέμβρη που έχουν πάρει πολλές φορές άδεια επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

«Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ. είχε πάρει εφτά άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους αναζητήθηκε και συνελήφθη το 2015. Δεν έχω δει καμιά φωτογραφία του συγκεκριμένου το 2013 και το 2014 όταν έπαιρνε τις εφτά άδειες ούτε όταν πήγαινα στο χωριό ή στην πόλη του. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σ.Κ που έτυχε απόλυσης το 2007. Ο Τ.Π πήρε 14 τακτικές άδειες 6 το 2010 και 2 το 2011. Ο Κ.Κ έλαβε πέντε άδειες και αποφυλακίστηκε το 2009. Ας αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου θέλουμε να είμαστε. Να το συναποφασίσουμε, να δούμε τι σημαίνει κράτηση, τι σημαίνει τρόπος έκτισης των ποινών και λοιπά».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ